Hero image

Valkopesuaineet

Testasimme 9 nestemäistä valkopesuainetta, 4 jauhemaista valkopesuainetta ja 3 valkopesutablettia. Pesuaineissa oli suuriakin tahrakohtaisia eroja, ja osassa oli myös ei-toivottuja kemikaaleja.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Valkopesuaine kahden kankaan päällä.

Suklaa- ja teetahrat vaikeimpia puhdistaa

Valkopesuaineiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme muun muassa pesuaineiden puhdistuskykyyn.

Esimerkiksi tee- ruoho-, balsamietikka- ja sinappitahrojen puhdistuksessa oli suuria eroja. Suklaa- ja teetahrat osoittautuivat kaikkein vaikeimmiksi puhdistettaviksi.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä pyykinpesuaine oikein annosteltuna säästää rahaa ja tekee pyykistä puhdasta. Kaupassa voi kuitenkin olla vaikea tietää, mikä valkopyykin pesuaine kannattaisi ostaa. Vertailumme auttaa sinua selvittämään, mikä on tarpeisiisi paras valkopesuaine.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin pesuaineesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan, kokonaisarvosanan ja pesuainetyypin perusteella.

Osalla testin tuotteista on Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki tai Allergia-, iho- ja astmaliiton myöntämä Allergiatunnus. Näistä löytyy tieto kätevästi samasta testitaulukosta. Testituloksista löytyy myös tieto siitä, sisältävätkö valkopesuaineet terveydelle tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja.

Valkopesuaineiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 21.7.2022 sekä painetun lehden numerossa 5/2022.

Testissämme on mukana pelkästään vaalealle pyykille soveltuvat pesuaineet. Mikäli sinua kiinnostaa myös värillisen pyykin pesuaineet, katso kirjopesuaineiden testimme.

Pesuainepullo valkoisen kankaan päällä.

Näin testasimme valkopesuaineet

Valkopyykille sopivat pesuaineet testattiin puolueettomasti pesuaineiden testaukseen erikoistuneessa laboratoriossa 40 asteen ohjelmalla ja pehmeää vettä käyttäen.

Testauksessa arvioitiin puhdistuskykyä, pyykin valkoisuutta pesun jälkeen ja pakkausmerkintöjä. Puhdistuskykyä testattiin pesemällä standardin mukaisilla likaseoksilla käsiteltyjä kangastilkkuja. Pesuaineet tutkittiin myös ei-toivottavien kemikaalien varalta.

Lue lisää valkopesuaineiden testauksesta

Nämä valkopesuaineet testasimme

Nestemäiset valkopesuaineet

A+ Pro Nature White & Colour
A+ White
Bio Luvil Shining Classic
Formil Sensitive white
Lumme Raikas valkopyykinpesuneste
MiniRisk White
Neutral White
Omo Active Clean
Serto Valko pyykinpesuneste

Jauhemaiset valkopesuaineet

A+ White
Bio Luvil Shining Classic 750g jauhe
Pirkka Valko pyykinpesujauhetiiviste valkopyykille
Rainbow White Pyykinpesujauhetiiviste

Valkopesutabletit

A+ White
Bio Luvil Shining Classic 15 kapseli
Neutral Duo Caps White

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.