Hero image

Kesärenkaat 215/55 R17

Testasimme 16 kesärengassettiä koossa 215/55 R17. Auton renkaiden suunnittelu on aina kompromissi keskenään osin ristiriitaisten tavoitteiden välillä. Vaakakupeissa painavat pito, ajettavuus, vierintävastus ja kulutuskestävyys. Parhaat renkaat pystyvät yhdistämään miltei kaikki ominaisuudet samaan pakettiin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

 

Kesärenkaat.

Turvalliset ja kestävät kesärenkaat

Kesärengastesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa renkaiden turvallisuuteen ja käyttöikään.

Testin heikoin kesärengas kului ajettaessa yli kaksinkertaisesti kestävimpään verrattuna. Oikeanlaiset renkaat ostamalla voi siis säästää rahaa, kun renkaiden vaihtoväli pidentyy.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Erinomainen pito, lyhyt jarrutusmatka, helppo ajettavuus ja pitkä käyttöikä ovat hyvän kesärenkaan ominaisuuksia. Kesärenkaiden vertailu kannattaa, sillä markkinoilla olevissa renkaissa on merkittäviä eroja.

Ostopäätöstäsi helpottaaksemme testasimme 16 kesärengasta koossa 215/55 R17. Testitulokset pätevät suoraan vain kyseiseen rengaskokoon, mutta niitä voi käyttää viitteelliseen arviointiin myös kokoluokaltaan niitä lähellä oleviin saman mallinimen renkaisiin.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista kesärenkaista. Voit vertailla muun muassa renkaiden kulumisnopeutta sekä jarrutusmatkoja, ajettavuutta, pitoa ja turvallisuutta märällä ja kuivalla tiellä. Testin luettuasi tiedät, mitkä ovat parhaat kesärenkaat.

215/55 R17 -kokoisten kesärenkaiden testi on julkaistu verkkosivuillamme 3.4.2024.

Etsitkö toista kokoluokkaa? Olemme testanneet kesärenkaat myös kokoluokassa 205/55 R16 – tutustu testiin täällä.

Näin testasimme kesärenkaat

Renkaat testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti kansainvälisenä autojärjestöjen ja kuluttajalehtien yhteistyönä. Arvioimme muun muassa kesärenkaiden turvallisuuden ja ajettavuuden märällä ja kuivalla ajoradalla, vierintävastuksen, rengasmelun, polttoaineen kulutuksen, kulumisnopeuden ja laskennallisen käyttöiän.

Lue lisää kesärenkaiden testauksesta

Nämä kesärenkaat testasimme

Bridgestone Turanza 6
Continental PremiumContact 7
Debica Presto UHP 2
Dunlop Sport Maxx RT2
Falken Ziex ZE 310 EcoRun
Fulda SportControl 2
Goodride Solmax 1
Goodyear EfficientGrip Performance 2
Hankook Ventus Prime4
Kumho Ecsta HS52
Linglong Sport Master
Michelin Primacy 4+
Nexen N´Fera Primus
Sailun Atrezzo ZSR2
Semperit Speed-Life 3
Vredestein Ultrac

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.