Hero image

Arkkupakastimet

Testasimme suurimpien kodinkoneliikkeiden myymiä arkkupakastimia. Arkkupakastimet ovat matalia, mutta eivät pärjää suorituskyvyltään täyskorkeille pakastimille.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Arkkupakastin.

Ruoat pakastuvat hitaasti

Arkkupakastintesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin testituloksiin ja muun muassa laitteiden pakastustehoon.

Kaikki arkkupakastimet eivät pidä ruokia riittävän kylminä ja lisäksi pakastaminen on hidasta. Ruokien jäähtymisessä voi kestää jopa lähes 40 tuntia.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Arkkupakastimeen on helppo säilöä paljon ruokaa, marjoja, sieniä ja leipomuksia. Lisäksi isot pakkaukset mahtuvat paremmin säiliöpakastimeen, kun hyllyt ja laatikot eivät rajoita tilan hyödyntämistä. Arkkupakastin on myös kaappipakastinta matalampi, joten se sopii tiloihin, joihin täyskorkea pakastin ei mahtuisi.

Testasimme 4 arkkupakastinta, joista kolme on tilavuudeltaan perinteisiä noin 300 litran vetoisia, noin 90 senttiä korkeita ja yli metrin leveitä malleja. Neljäs testattu arkkupakastin on pienikokoinen, vain 95-litrainen ja 55 cm leveä.

Pakastimien suorituskyvystä paljastui testissämme valtaisat erot. Arkkupakastinta ostaessa kannattaa huomioida, että kaikissa ei ole esi- tai pikapakastustoimintoja. Kaikissa pakastinarkuissa ei myöskään ole käyttöä helpottavaa sisävaloa tai pyöriä laitteen liikuttamista varten.

Testistämme saat selville, mikä on paras arkkupakastin omiin tarpeisiisi. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista.

Arkkupakastinvertailu on julkaistu verkkosivuillamme 12.9.2023.

Lue myös muut kylmälaitetestimme: jääkaapitjääkaappi-pakastimetpakastimet ja side by side -kylmälaitteet.

Arkkupakastimen sisus.

Näin testasimme arkkupakastimet

Pakastimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin pakastimien suorituskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua sekä rakenteen ja materiaalien laatua.

Lue lisää arkkupakastimien testauksesta

Kylmälaitteen ostajan opas

Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä jääkaapin ja pakastimen valintaan. Oppaassa perehdymme yksittäisten mallien sijaan kylmälaitteiden ominaisuuksiin ja laitetyyppien eroihin yleisellä tasolla. Oppaan luettuasi tiedät, mihin asioihin jääkaappia tai pakastinta ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä arkkupakastimet testasimme

Elvita CFB4295V
Gorenje FH301CW
Whirlpool WHE31331

Verrokkituote:
Logik L95CFW20E

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.