Tietoturvaohjelmat

Testasimme maksulliset ja ilmaiset tietoturvaohjelmat. Hyviä haittaohjelmien torjujia löytyy niin maksullisista kuin ilmaisista ohjelmista. Palomuureissa sen sijaan on parantamisen varaa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Hyvä tietoturvaohjelma on helppokäyttöinen

Tietoturvaohjelmien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Tietoturvaohjelmissa tärkeää on tietenkin se, kuinka hyvin ne suojaavat erilaisilta uhkilta. Sen lisäksi kannattaa kiinnittää ohjelmien käyttömukavuuteen. Joitakin esimerkiksi voi häiritä tietoturvaohjelman jatkuvat ilmoitukset. Jotkut tietoturvaohjelmat taas saattavat muuttaa internetselaimen aloitussivua tai oletushakukonetta.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Erilaiset virukset ja tietojen kalastelu ovat nykyään jatkuvasti kasvava uhka. Oma tietokone onkin hyvä suojata niitä vastaan mahdollisimman hyvin. Tarjolla on niin maksullisia kuin ilmaisiakin tietoturvaohjelmistoja.

Tietoturvaohjelmisto voi suojata konetta pääasiassa kahdella tavalla: virustorjunnalla ja palomuurilla. Virustorjunta estää viruksia ja muita haittaohjelmia tekemästä tuhoja tiedostoille tai varastamasta tietoja koneelta. Palomuuri puolestaan suojaa tietokonetta verkkorikollisten hyökkäyksiltä.

Testasimme 15 maksullista ja 4 ilmaista tietoturvaohjelmaa ja laitoimme ne paremmuusjärjestykseen. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tietoturvapaketista. Tietoturvaohjelmista löytyy erilaisia ominaisuuksia, ja listaus niistä löytyy kätevästi samasta testitaulukosta.

Tietoturvaohjelmien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 16.3.2016 sekä painetun lehden numerossa 2/2016.

Näin testasimme tietoturvaohjelmat

Tietoturvaohjelmistot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa torjuntaohjelmien suojausominaisuudet, haittaohjelmien torjunta, palomuuri ja käytön helppous.

Lue lisää ohjelmien testauksesta

Nämä tietoturvaohjelmat testasimme

Maksulliset ohjelmat

Avast! Internet Security 2016
AVG Internet Security 2016
Avira New Antivirus Pro
Bitdefender Internet Security 2016
BullGuard Internet Security 2016
Eset Smart Security 9
F-Secure Internet Security 2016
G Data Internet Security 2016
Kaspersky Internet Security 2016
Malwarebytes Anti-Malware Premium
McAfee AntiVirus 2016
Norton by Symantec Norton Security Starter 2016
Panda Security Antivirus Pro 2016
Trend Micro Antivirus Plus 2016
ZoneAlarm Pro Antivirus & Firewall 2016

Ilmaiset ohjelmat

Avast! Free Antivirus 2016 + Windows 10 palomuuri
AVG AntiVirus FREE 2016 + Windows 10 palomuuri
Avira Free Antivirus 2016 + Windows 10 palomuuri
Microsoft Windows Defender ja Edge

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.