Hero image

Tyhjiöpakkauslaitteet

Tyhjiöpakkauslaitteella voi säilöä vaikkapa tuoreet sienet ilman hukkatilaa tai pelkoa hapettumisesta. Vakuumikoneella ruoan voi pakata myös sous vide -kypsennystä varten. Testivoittajista toinen on myös yksi joukon halvimmista.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Tyhjiöpakkauslaite.

Hyviä vakuumikoneita eri tarpeisiin

Tyhjiöpakkauslaitteiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin vakuumikoneiden ominaisuuksiin ja testattujen laitteiden välisiin eroihin.

Useimmat vakuumilaitteet pärjäävät herkimpienkin ruokien pakkaamisessa hyvin, mutta kaikilla ei saa täysin vesitiiviitä saumoja.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Tyhjiöpakkauslaitteen eli vakuumikoneen avulla voi säilöä ilmatiiviisti esimerkiksi sieniä, yrttejä, marjoja, leipää, lihaa tai kalaa. Vakuumipussiin ei jää elintarvikkeita hapettavaa tai aerobisten bakteereiden kasvua edistävää ilmaa, ja samalla säästyy tilaa. Vakuumipusseja voi hyödyntää myös sous vide -vesihaudekypsentämisessä.

Testasimme 15 tyhjiöpakkauslaitetta, joista useat ovat hyviä, mutta eroja löytyy esimerkiksi vakumoinnin nopeudesta, saumojen tiiviydestä sekä laitteiden helppokäyttöisyydestä ja äänekkyydestä. Ennen ostopäätöstä kannattaa pohtia, mitä ruoka-aineksia vakuumilaitteella aikoo säilöä, sillä joissain koneissa on kosteiden tai herkkien elintarvikkeiden tyhjiöpakkaamiseen tarkoitettuja erikoistoimintoja.

Testimme avulla selvität, mikä on paras vakuumikone sinun tarpeisiisi. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös tietoja vakuumipakkauslaitteiden ajantasaisista hinnoista.

Vakuumikoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 23.8.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 6/2023.

Lue myös: testissä 10 sous vide -sirkulaattoria. Sous vide -laitteella valmistetaan tyhjiöpakattua ruokaa lämpimässä vesihauteessa.

Tyhjiöpakkauslaitteella pakattua lihaa sekä sipulia.

Näin testasimme tyhjiöpakkauslaitteet

Vakuumikoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Suorituskykyä tutkittiin arvioimalla, kuinka hyvin laitteet onnistuivat erityyppisten ruokien pakkaamisessa, kuinka hyvin pakattu ruoka säilyi seitsemän päivää pakastimessa ja miten vahva laitteen tekemä sauma oli. Lisäksi testissä huomioitiin laitteiden käyttömukavuus, melu, sähkönkulutus, turvallisuus ja rakenteen laatu.

Lue lisää vakuumikoneiden testauksesta

Nämä tyhjiöpakkauslaitteet testasimme

Anova Precision
Biltema 84-148
Bosch Ergomixx MS6CB61V1
Caso VC10
Caso VC9
Champion CHVF410
Clas Ohlson 44-3725
Erä Outdoors Vakuumipakkaaja 150W
FoodSaver FFS006X
FoodSaver V2860-I
OBH Nordica Chef 7945
OBH Nordica Supreme 7949
Patriot TravelVac
Wilfa Herring
Zwilling Fresh & Save starter set

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.