Hero image

Tabletit

Testasimme yhteensä 40 tablettia. Hyvän tabletin voi saada jo varsin maltillisella hinnalla, testimme paljastaa. Paras tabletti maksaa kuitenkin noin tuhat euroa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Tabletti.

Akkukesto vaihtelee paljon

Tablettitesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa avaamme testin tuloksia ja perehdymme muun muassa tablettien suorituskykyyn ja akkukestoon.

Tablettien akkukesto vaihtelee paljon. Akut kestävät parhaimmillaan 18 tuntia videoiden katselua ja 16 tuntia verkkoselailua. Hinnasta akkukestoa ei voi päätellä, sillä pitkäkestoisia akkuja löytyi sekä muutamien satojen eurojen että reilusti yli tuhannen euron hintaisista laitteista.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Tablettia voi käyttää monenlaisessa tarkoituksessa, kuten verkkosurffailussa, e-kirjojen lukemisessa, työtehtävissä ja elokuvien katselussa. Ei ole kuitenkaan yhdentekevää, minkälaisen tabletin ostaa. Ennen ostopäätöstä kannattaa arvioida omat käyttötarpeet ja vertailla tuotteita. Vertailimme taulutietokoneet puolestasi ja kerromme, mikä on hyvä tabletti eri käyttötarkoituksiin.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tabletista. Näet taulukosta laitteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä tabletit saa ostettua halvimmalla. Olemme jakaneet testitulokset kahteen ryhmään sen perusteella, onko kyseessä wifi-tabletti vai mobiilidatayhteydellä varustettu tabletti. Testituloksia voi myös rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Testissä on mukana Applen iPadit sekä Googlen Android-järjestelmää käyttävät tabletit kuten Samsung Galaxy Tab -taulutietokoneet. Lista testatuista tuotteista mallitietoineen löytyy alempaa.

Testistä löytyy hyvin erikokoisia tabletteja. Pienimmän tabletin ruudun halkaisija on noin 8 tuumaa eli noin 20 senttimetriä ja suurimman peräti 14,6 tuumaa eli 37 senttimetriä.

Tablettivertailu on julkaistu verkkosivuillamme 27.7.2022 sekä painetun lehden numerossa 5/2022.

Näin testasimme tabletit

Taulutietokoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa tablettien käyttömukavuutta, näytön laatua, akkua, suorituskykyä ja liitäntöjä. Arvioinnissa huomioitiin myös tabletin eri toimintojen kuten videopuheluiden, musiikin kuuntelun, valokuvauksen, e-kirjojen luvun ja verkkoselailun helppous, laatu ja toimivuus.

Lue lisää tablettien testauksesta

 

Nämä tabletit testasimme

Wifi-tabletit

Apple iPad 2021 Wifi
Apple iPad Air 2022 Wifi
Apple iPad Mini 2021 Wifi
Apple iPad Pro 11″ 2021 Wifi
Apple iPad Pro 12,9″ Wifi 2021
Lenovo Tab M10 (2nd Gen)
Lenovo Tab M10 FHD Plus
Lenovo Tab M10 FHD Plus (2nd Gen)
Lenovo Tab P12 Pro
Lenovo Yoga Tab 11
Lenovo Yoga Tab 13
Nokia T20 Wifi
Samsung Galaxy Tab A7 Lite Wifi
Samsung Galaxy Tab A8 2021 Wifi
Samsung Galaxy Tab S6 LITE
Samsung Galaxy Tab S7 FE Wifi
Samsung Galaxy Tab S7+ Wifi
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Wifi
Samsung Galaxy Tab S8 Wifi
Samsung Galaxy Tab S8+ Wifi
TCL 10 MAX
TCL TAB 10S
Xiaomi Pad 5

Mobiilidatayhteydellä varustetut tabletit

Apple iPad 2021 Cellular
Apple iPad Air 2022 Cellular
Apple iPad Mini 2021 Cellular
Apple iPad Pro 11″ 2021 Cellular
Apple iPad Pro 12,9″ 2021 Cellular
Lenovo TAB P11 Pro
Nokia T20 LTE
Samsung Galaxy Tab A7 Lite LTE
Samsung Galaxy Tab A8 2021 LTE
Samsung Galaxy Tab S6 LITE LTE
Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G
Samsung Galaxy Tab S7 LTE
Samsung Galaxy Tab S7+ 5G
Samsung Galaxy Tab S8 5G
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 5G
Samsung Galaxy Tab S8+ 5G
Samsung Tab Active 3 4G

katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.