Hero image

Aktiivisuusrannekkeet

Testasimme 14 aktiivisuusranneketta. Aktiivisuusranneke on kuntoilijan näppärä apuväline, joka mittaa niin kulutetut kalorit, liikutun matkan kuin sydämen sykkeenkin. Osa rannekkeista mittaa kuitenkin asioita todella epätarkasti.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Valkoinen aktiivisuusranneke.

Isot erot mittaustarkkuudessa

Aktiivisuusrannekkeiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa aktiivisuusrannekkeiden mittaustarkkuuteen. Testissä selvisi, että sykettä ja kuljettua matkaa mitatessa virhemarginaali voi olla jopa 40 prosenttia.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Aktiivisuusranneke on liikuntaa harrastavan näppärä apuväline, joka sopii myös päivittäisen arkiaktiivisuuden ja hyvinvoinnin seurantaan. Rannekkeilla voi mitata esimerkiksi sydämen sykettä, askelmäärää, kuljettua matkaa, kulutettuja kaloreita ja unen laatua. Useimmilla voi seurata myös uintiharjoituksia sekä mitata veren happipitoisuutta ja hapenottokykyä. Lisäksi aktiivisuusrannekkeet ilmoittavat saapuvista viesteistä ja puheluista.

Aktiivisuusranneketta ostaessa kannattaa pohtia omia käyttötarpeita, sillä laitteiden ominaisuuksissa on eroja. Testasimme puolestasi 14 aktiivisuusranneketta ja havaitsimme, että osa rannekkeista mittaa asioita todella epätarkasti. Vertailumme auttaa sinua selvittämään, mikä on paras aktiivisuusranneke esimerkiksi juoksijalle tai pyöräilijälle, ja minkä mallin akku kestää pisimpään.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Aktiivisuusrannekkeiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 31.5.2023 sekä painetun lehden numerossa 4/2023.

Toivotko rannelaitteelta monipuolisempia toimintoja, kuten mobiilidatayhteyttä ja parempia musiikkitoimintoja? Tutustu älykellojen testiin!

Aktiivisuusranneke käytössä kuntopyöräilevällä henkilöllä.

Näin testasimme aktiivisuusrannekkeet

Aktiivisuusrannekkeet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Kuntoilutoiminnoista arvioitiin sykkeen, matkan ja askelten mittauksen tarkkuus. Lisäksi arvioitiin muun muassa käytön helppoutta, akunkestoa, älykello-ominaisuuksia ja rakenteen laatua.

LUE LISÄÄ AKTIIVISUUSRANNEKKEIDEN TESTAUKSESTA

Älykellon ja aktiivisuusrannekkeen ostajan opas

Kannattaako valita aktiivisuusranneke vai älykello? Mitä asioita laitteen valinnassa kannattaa ottaa huomioon? Ostajan opas auttaa ymmärtämään, minkälainen älyranneke sopii parhaiten omiin tarpeisiisi.

Oppaassa perehdymme yksittäisten kellojen sijasta aktiivisuusrannekkeiden ja älykellojen ominaisuuksiin yleisellä tasolla.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä aktiivisuusrannekkeet testasimme

Amazfit Band 5
Amazfit Band 7
Fitbit Charge 5
Fitbit Inspire 2
Fitbit Inspire 3
Fitbit Luxe
Garmin Vivosmart 5
Huawei Band 6
Huawei Band 7
Samsung Galaxy Fit2
Xiaomi Mi Smart Band 6
Xiaomi Mi Smart Band 7
Xiaomi Mi Smart Band 7 Pro
Xiaomi Redmi Smart Band 2

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.