Hero image

Oksasakset

Testasimme 18 noin 15–75 euron hintaiset oksasakset. Testitulosten perusteella halvatkin oksasakset voivat olla hyvät, ja testin kalleimmat leikkurit jäivät ryhmän hännille.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Oksasakset.

Osalla vaikeuksia paksuissa oksissa

Oksasaksien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa saksien suorituskykyyn. Leikkaustehossa ja -jäljessä oli eroja, ja osalla olikin vaikeuksia erityisesti paksumpien oksien leikkaamisessa. Kaikkien testattujen oksasaksien arvosanat kaksisenttisten oksien leikkaamisessa jäävät huonoiksi tai erittäin huonoiksi.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Jos pihan puiden ja pensaiden oksat ovat päässeet liikaa valloilleen, hyvät oksasakset voivat olla ratkaisu ongelmaan. Olemme testanneet oksasakset, jotka ovat kaikki ohileikkaavia. Ohileikkaavuus tarkoittaa, että saksen terät kulkevat leikatessa limittäin. Tämä parantaa leikkaamisen tarkkuutta ja helpottaa esimerkiksi ahtaisiin oksanväleihin pääsyä.

Oksasaksia käytetään yleisesti noin sormenpaksuisten tai sitä ohuempien oksien leikkaamiseen. Ohileikkaavat oksasakset käyvät siis esimerkiksi omenapuun siistimiseen, ruusupensaan karsimiseen ja tarvittaessa pikkutarkempaakin taiteilua vaativiin puutarhatöihin. Paksumpiin oksiin on järkevämpää käyttää raivaussaksia tai sahaa.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin oksasaksesta. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä oksasakset saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Osaa testin oksasaksista löytyy eri kokoisina: esimerkiksi S-koko pienikätisille ja L-koko suurikätisille. Testatut kokoversiot on mainittu testitaulukossamme. Huomioimme lisäksi saksien sopivuuden sekä oikea- että vasenkätisille.

Oksasaksien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 2.6.2022 sekä painetun lehden numerossa 4/2022.

Oksasakset ja puun oksa.

Näin testasimme oksasakset

Ohileikkaavat oksasakset testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa sekä käyttäjätestein. Testauksessa arvioitiin muun muassa saksien suorituskykyä, helppokäyttöisyyttä, kestävyyttä ja laatua.

Leikkaustesteissä leikattiin 5 ja 10 millimetriä paksuja, pehmeitä kasvin tai kukan varsia sekä 5, 10, 15 ja 20 millimetriä paksuja, kovia puun, pensasaitojen tai pensaiden oksia. Testatessa huomioitiin leikkuun helppous ja jälki sekä leikkaamiseen tarvittava voima.

Lue lisää oksasaksien testauksesta

Nämä oksasakset testasimme

ARS VS-8XZ
Felco 2
Felco 4
Felco 160 L
Fiskars M P321
Fiskars P541
Fiskars P90
Fiskars Plus P521
Fiskars X Series L P961
Gardena 8854-20
Gardena B/S-M
Gardena Comfort B/M 8904-20
Gardena Comfort Vario 8905-20
Gardena ExpertCut 12203-20
Stihl PG 10
Stihl PG 20
Stihl PG 30
WolfGarten RR 2500

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.