• Pankkien asiakastyytyväisyys
 • Vertailun tulokset
 • Artikkeli
 • Hero image

  Pankkien asiakastyytyväisyys

  Vertailimme 7 pankin asiakastyytyväisyyttä. Pankit noudattavat moitteettomasti kuluttajariitalautakunnan päätöksiä, mutta rahoitus- ja vakuutusneuvonta FINEn ratkaisuja ei noudateta yhtä suurella prosentilla.

   

  Vertailumme sisältää vertailutaulukon ja kattavan artikkelin.

  Puhekupla, jonka sisällä on peukku ylöspäin.

  Pankkien asiakastyytyväisyydessä on isoja eroja

  Pankkivalinnalle on muitakin tärkeitä kriteereitä kuin esimerkiksi asuntolainan marginaali. Jos asiakas ja pankki ovat riitatilanteessa eri mieltä, kuluttajan kannalta on parasta, että riita saadaan sovittua mahdollisimman nopeasti. Vertailumme paljasti, että jotkut pankit päätyvät riitatapauksissa sovintoon muita useammin.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä vertailu sisältää?

  Jos kuluttaja ja pankki ovat riitatilanteessa eri mieltä, kuluttaja voi tehdä pankista valituksen kuluttajariitalautakuntaan tai rahoitus- ja vakuutusneuvonta FINEen. Selvitimme, millaisia riitatilanteita pankeilla on ollut ja millä pankilla on tyytyväisimmät asiakkaat.

  Vertailumme pohjautuu kuluttajariitalautakunnan sekä rahoitus- ja vakuutusneuvonta FINEn päätöksiin sekä EPSI Ratingin asiakastyytyväisyystutkimuksiin. Mukana vertailussa ovat Aktia, Danske Bank, Nordea, Osuuspankki, POP Pankki, S-pankki ja Säästöpankki.

  Vertailussa selvisi, että jotkut pankit päätyvät riitatapauksissa sovintoon muita useammin, ja että yksi pankki on useammassa tapauksessa jättänyt noudattamatta FINEn päätössuosituksia. Asiakastyytyväisyyspisteissä on havaittavissa sekä nousua että laskua. Myös henkilökohtaisen asiakaspalvelun saatavuudessa on eroja. Kaikki tiedot löydät kattavasta vertailutaulukostamme.

  Pankkivertailu on julkaistu verkkosivuillamme 24.10.2023 ja painetun lehden numerossa 7/2023.

  Nordean konttori.

  Nämä pankit vertailimme

  Aktia Bank
  Danske Bank
  Nordea
  Osuuspankki
  POP Pankki
  S-Pankki
  Säästöpankki

  Katso vertailun tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Sivun kuvat: Laura Oja

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.