Verkkokaupasta ostettujen tuotteiden virheisiin kannattaa varautua maksamalla ostokset luotolla. Uutena ongelmana ovat suoratoimitukset Euroopan ulkopuolelta, usein Kiinasta.
Verkkokauppaan liittyvien asioiden määrä kuluttajariitalautakunnassa on kasvussa. Lautakuntaan tuli viime vuonna 109 verkkokauppaan liittyvää ratkaisupyyntöä, kun vielä vuonna 2019 määrä oli 93 ja kolme vuotta tätä aiemmin 79. Verkkokaupan suosioon nähden tapauksia ei kuitenkaan ole paljon.
Ylitarkastaja Veli-Matti Mäki-Fränti kertoo useimmin kyseen olevan siitä, että myyjä ei ole toimittanut verkkokaupasta ostettua tuotetta eikä palauttanut rahoja asiakkaalle. Yleistä on sekin, että myyjä yrittää vetäytyä kaupasta vetoamalla hinnoitteluvirheeseen. Riitaa voi olla myös toimituskuluista ja tavaroista annettujen tietojen paikkansapitävyydestä.
Eräässä Kuluttajan Mustalle listalle päätyneessä tapauksessa asiakas osti verkkokaupasta moottoripyörän mäntäsarjan, jonka asennusnuoli näytti väärään suuntaan. Tästä syystä mäntäsarjan asennus rikkoi moottoria. Myyjä ei suostunut maksamaan asiakkaalle kuluttajariitalautakunnan suosittamia vahingonkorvauksia.
Toisessa listalle tulevassa tapauksessa asiakas tilasi mopon osia, jotka hän maksoi etukäteen. Yritys ei kuitenkaan toimittanut osia eikä palauttanut rahoja.