Hero image

Ketsupit

Testasimme 7 ketsuppia. Tuotteiden välillä on isojakin eroja esimerkiksi sokerin määrässä. Vain kolme ketsuppia seitsemästä maistui testissä hyvältä.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kaksi tomaattia ja lasinen ketsuppipullo.

Runsaasti tomaattia

Ketsuppitesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa ketsuppien sokeri-, suola- ja tomaattimääriin. Yhteen ketsuppikiloon on käytetty osassa tuotteita jopa kaksi kiloa tomaatteja.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Ketsuppi on kodin vakiomauste, jonka makuun moni on tottunut jo lapsena. Ketsupeissa on kuitenkin eroja, ja ilman kokeilua voi olla vaikea tietää, mikä on itselle paras ketsuppi. Olemme vertailleet ketsupit, jotta ketsupin valinta on sinulle helpompaa.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin ketsupista.

Ketsuppivertailu on julkaistu verkkosivuillamme 7.9.2016 sekä painetun lehden numerossa 6/2016.

Tomaatteja ja kaksi ketsuppipulloa.

Näin testasimme ketsupit

Ketsupit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti elintarvikelaboratoriossa. Testauksessa arvioitiin tuotteita muun muassa makutestein sekä tutkimalla suolan, sokerin ja myrkkyjen määriä. Ketsupit maistellut ammattilaisraati painotti selkeää tomaatin tuoksua ja makua sekä tasapainoista makean ja happaman yhdistelmää.

Lue lisää ketsuppien testauksesta

Nämä ketsupit testasimme

Felix Tomaattiketchup
Heinz Tomato Ketchup
Ikea Ketchup
Kania (Lidl) Tomato Ketchup
Meira Ketsuppi
Pirkka (K-ryhmä) Tomaattiketsuppi
Rainbow (S-ryhmä) Tomaattiketsuppi

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.