• Induktiotasot liesituulettimella
 • Artikkeli
 • Näin testasimme
 • Testitulokset
 • Hero image

  Induktiotasot liesituulettimella

  Testasimme 26 yhdysrakenteisella liesituulettimella varustettua induktiotasoa, joista useimmat voi asentaa sekä poistohormiin puhaltavaksi että huoneilmaan palauttavaksi. Testin tuotteiden hintaerot ovat suuret: halvin maksaa 1 670 euroa, kalleimmasta joutuu pulittamaan 4 630 euroa. Myös laitteiden kokoerot ovat huomattavia: liesitasojen leveys vaihtelee 58 ja 85 senttimetrin välillä.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Induktiotaso liesituulettimella.

  Tilaa säästäviä mutta kalliita

  Liesituulettimella varustettujen induktiotasojen testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

  Testin laitteet ovat keittotason suorituskyvyltään kohtalaisen tasaisia, mutta selvästi suuremmat erot löytyvät liesituulettimen tehokkuudesta. Lähes kaikki laitteet ovat käyttömukavuudeltaan hyviä, mutta lämpöturvallisuudessa ilmeni ongelmia joidenkin laitteiden kohdalla. Sisäänrakennetulla liesituulettimella varustetut induktiokeittolevyt ovat varsin kalliita, ja hinnat vaihtelevat halvimman ja kalleimman tuotteen välillä useita tuhansia euroja.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Onko suunnitelmissasi hankkia induktiotaso, jossa on integroitu liesituuletin? Tai ehkä et ole vielä päättänyt, hankkisitko induktiotason ja liesituulettimen yhdistelmän vai molemmat laitteet erillisinä. Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras liesituulettimella varustettu induktiotaso. Mikäli olet kiinnostunut erillisistä induktiotasoista tai liesituulettimista, katso myös niitä koskevat testimme.

  Liesituulettimella varustetut induktiotasot ovat varsin vapaasti sijoiteltavia, sillä ne eivät tarvitse erillistä seinään tai kattoon asennettavaa liesituuletinta. Testin parhaat laitteet yltävät kokonaisuutena hyvään arvosanaan, mutta erityisesti liesituulettimien suorituskyvyssä ja liesien maksimikapasiteetissa on suuria eroja testattujen laitteiden välillä.

  Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin laitteesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan, kokonaisarvosanan, liesitason asennustavan ja mukautettavien keittoalueiden määrän perusteella. Näet taulukosta myös tuotteiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä liesituulettimella varustetut induktiotasot saa ostettua halvimmalla.

  Induktiotasojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 19.7.2023 sekä painetun lehden numerossa 5/2023.

  Näin testasimme induktiotasot liesituulettimella

  Laitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa lieden ja tuulettimen suorituskykyä, rasvan- ja hajunsuodatusta, vesihöyrynpoistoa, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua ja turvallisuutta.

  Lue lisää induktiotasojen testauksesta

   

  Liesien, keittotasojen ja uunien ostajan opas

  Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä itsellesi sopivan lieden, keittotason ja uunin valintaan. Oppaassa kerromme laitteiden keskeisistä toiminnoista ja ominaisuuksista. Oppaan luettuasi tiedät, mihin asioihin ostopäätöstä tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Nämä induktiotasot liesituulettimella testasimme

  Huoneilmaan palauttavat, vähintään 80 cm leveät

  Bora X Pure (PUXU)
  Bosch PVQ895F25E
  Ikea Fördelaktig (504.494.03)
  Miele KMDA 7473 FL-U
  Miele KMDA 7473 FR-U
  Miele KMDA 7634 FL
  Miele KMDA 7634 FR
  Miele KMDA7476 FL
  Miele KMDA7476 FR
  Neff T58PL6EX2
  Neff T58TL6EN2
  Siemens ED851FQ15E
  Siemens EX807NX68E
  Siemens EX877NX68E
  Smeg HOBD482D
  Witt Fusion 2SQW

  Huoneilmaan palauttavat, alle 80 cm leveät

  Aeg IDE74243IB
  Bora Pure (PURU)
  Bora S Pure (PURSU)
  Bosch PIE611B15E
  Bosch PVQ795F25E
  Elica NikolaTesla Fit BL/A/60
  Ikea Fördelaktig (405.158.65)
  Neff T47TD7BN2
  Siemens ED777FQ25E

  Hormiin poistavat, vähintään 80 cm leveät

  Bora X Pure (PUXA)
  Bosch PVQ895F25E
  Elica NikolaTesla Switch BL/A/83
  Ikea Fördelaktig (504.494.03)
  Miele KMDA 7473 FL-A
  Miele KMDA 7473 FR-A
  Miele KMDA 7634 FL
  Miele KMDA 7634 FR
  Miele KMDA7476 FL
  Miele KMDA7476 FR
  Neff T58PL6EX2
  Neff T58TL6EN2
  Siemens ED851FQ15E
  Siemens EX807NX68E
  Siemens EX877NX68E
  Smeg HOBD482D
  Witt Fusion 2SQW

  Hormiin poistavat, alle 80 cm leveät

  Aeg IDE74243IB
  Bora Pure (PURA)
  Bora S Pure (PURSA)
  Bosch PIE611B15E
  Bosch PVQ795F25E
  Elica NikolaTesla Fit BL/A/60
  Ikea Fördelaktig (405.158.65)
  Neff T47TD7BN2
  Siemens ED777FQ25E

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.