• Kolesterolia alentavat margariinit
 • Vertailun tulokset
 • Artikkeli
 • Hero image

  Kolesterolia alentavat margariinit

  Kaupoissa myydään margariineja, joiden kerrotaan alentavan kolesterolia. Selvitimme, miten kolesterolia alentavat margariinit toimivat ja millaisia eroja niissä on.

   

  Vertailumme sisältää vertailutaulukon ja kattavan artikkelin.

  Benecol-, Pro Activ- ja Alentaja-merkkiset kolesterolia alentavat margariinit.

  Paha kolesteroli alas margariinilla

  LDL-kolesterolia voi vähentää tutkitusti kasvistanoleja tai kasvisteroleja sisältävillä tuotteilla. 10 eri margariinia sisältävä vertailumme paljasti, että kolesterolia alentavien margariinien rasvakoostumuksessa ja vaikuttavien aineiden määrissä on eroja.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä vertailu sisältää?

  Kohonnut kolesteroli on valtimosairauksien riskitekijä, sillä kolesteroli voi kertyä valtimoiden seinämiin ja ahtauttaa verisuonia. Kolesterolia voi alentaa lääkkeiden ohella myös elintavoilla ja ruokavaliolla. Etenkin rasvan laadulla on vaikutusta veren kolesterolipitoisuuteen.

  Vertailimme kasvistanoleja ja kasvisteroleja sisältäviä margariineja, joiden kerrotaan alentavan kolesterolia. Vertailussa on mukana yhteensä kymmenen erilaista margariinia Alentaja-, Benecol- ja Becel ProActiv -merkeiltä.

  Vertailun margariineissa käytetään sekä kovaa että pehmeää rasvaa. Tuotteiden rasvahappokoostumuksessa ja vitamiinipitoisuuksissa on eroja. Kaikki tiedot löydät kattavasta vertailutaulukostamme.

  Margariinien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 29.11.2023. Voit lukea vertailun myös painetun lehden numerosta 8/2023.

  Benecol-, Pro Activ- ja Alentaja-merkkisiä kolesterolia alentavia margariineja.

   

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Sivun kuvat: Laura Oja

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.