Hero image

Kuivaavat pesukoneet

Testasimme 16 kuivaavaa pesukonetta. Kuivaava pyykkikone on hyvä kompromissiratkaisu pieniin tiloihin – kunhan koneen valitsee oikein. Kaikki koneet eivät kuivaa kunnolla, ja monet käyttävät kuivaamiseen hurjasti aikaa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

 

Pyykinpesukone.

Kuivaava pyykinpesukone on hidas

Kuivaavien pyykinpesukoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin pyykkikoneiden pesu- ja kuivaustuloksiin.

Kuivaaminen sujuu useimmilta koneilta mallikkaasti – mutta todella hitaasti. Yksi kone pyörittää yhdistelmäohjelmalla kirjopyykkiä lähes 11 tuntia. Pyykki myös rypistyy kuivauksessa pahasti.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Jos kotona ei ole tilaa sekä pyykinpesukoneelle että kuivausrummulle tai budjetti on tiukka, kuivaava pyykinpesukone voi olla hyvä vaihtoehto. Kuivaavan pesukoneen valinnassa kannattaa kuitenkin olla tarkka, sillä monet koneet eivät hoida tehtäväänsä kovin hyvin.

Testasimme 16 kuivaavaa pyykinpesukonetta, jotta voit löytää helposti parhaan koneen omiin tarpeisiisi. Pesu- ja kuivaustuloksissa ilmeni eroja, ja kuivaukseen myös tuhraantuu hurjasti aikaa.

Ostopäätöstä tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota koneen täyttömäärään, pesuohjelmiin ja käyttömukavuuteen. Kuivaavat pesukoneet pesevät yhtä suuria koneellisia kuin tavalliset koneet, mutta niiden kuivauskapasiteetti on kuivausrumpua pienempi, minkä takia osan pyykistä voi joutua ripustamaan narulle kuivumaan.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista koneista. Tuotteita voi rajata muun muassa merkin, hinnan ja täyttömäärän perusteella. Näet taulukosta myös pesukoneiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä koneen saa ostettua halvimmalla.

Tässä testissä on mukana pelkästään kuivaavia pesukoneita. Mikäli et halua pyykkikoneeseen kuivaustoimintoa, olemme testanneet myös tavalliset edestä täytettävät pyykinpesukoneet sekä päältä täytettävät pyykinpesukoneet.

Kuivaavien pyykinpesukoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 6.6.2023 ja painetun lehden numerossa 4/2023.

Näin testasimme kuivaavat pyykinpesukoneet

Kuivaavat pesukoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin pesu-, huuhtelu-, linkous- ja kuivaustulos, pyykin rypistyminen, pesuohjelmien kesto, melu, käyttömukavuus sekä sähkön- ja vedenkulutus.

Lue lisää pesukoneiden testauksesta

Pyykinpesukoneiden ostajan opas

Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä itsellesi sopivan pyykinpesukoneen valintaan. Oppaassa perehdymme yksittäisten pesukonemallien sijaan pyykkikoneiden ominaisuuksiin ja laitetyyppien eroihin yleisellä tasolla. Oppaan luettuasi tiedät, mihin asioihin pyykinpesukonetta ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä kuivaavat pesukoneet testasimme

Beko BDFT710442WB
Bosch WNA134B0SN
Bosch WNA144B0SN
Electrolux EW7W5468E6
Indesit BDE 86435 9EWS EU
LG CM20T5S2E
LG CV92T5S2SQE
Miele WTD163 WCS
Miele WTI370WPM
Samsung WD80TA047WE/EE
Samsung WD92T654CBE/S4
Samsung WD95TA047BE
Siemens WN34A1L0DN
Siemens WN44A1E0DN
Whirlpool FFWDB 976258 BV EE
Whirlpool FWDG 961483 WSV EE N

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.