Hero image

Grillihiilet

Juhannuksen ja kesälomien myötä grillauskausi on kovimmillaan. Testasimme 13 grillihiilet asiaan vihkiytyneessä laboratoriossa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Grillihiiliä paperipussissa.

Parhaat grillihiilet eri ruuille

Grillihiilien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa siihen, minkälaiset grillihiilet kannattaa valita eri ruuille. Testissä nimittäin selvisi, että pitkään, matalalla lämpötilalla kypsytettävät savustettavat ruuat vaativat aivan erilaiset hiilet kuin vaikkapa pizzat, jotka kypsytetään selvästi kuumemmassa lämpötilassa mutta nopeammin.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Omistatko hiiligrillin, mutta et tiedä mitä hiiliä kannattaisi käyttää? Testimme auttaa selvittämään, mitkä ovat tarpeisiisi parhaat grillihiilet.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia kaikista testin hiilistä. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Grillihiilien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 24.6.2021.

Näin testasimme grillihiilet

Hiilet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa hiilien raekokoa, hiilipitoisuutta, tuhkapitoisuutta, kosteuspitoisuutta ja irtotiheyttä. Lisäksi pakkausmerkintöjen tarkkuus huomioitiin.

Lue lisää grillihiilien testauksesta

 

Nämä grillihiilet testasimme

Big Green Egg 100 % luonnonhiili 9 kg
Biltema Grillihiilet 36-0097 2,5 kg
Biolan Lehtipuuhiili Grillisti 30 l
Lucifer Lehtipuuhiili 14 l / 2,2 kg
Marienburg Grillihiili 50 l
Mustang Grillihiili 10 kg
Pirkka Grillihiili 2,5 kg
Pit Master Quebracho grillihiili 15 kg
Rainbow Premium grillihiilet 4 kg
Roastmaster Premium grillihiilet 10 kg
Rusta Grillihiiltä 2,5 kg
Skandivarors Grillihiiliä 2,5 kg
Weber Premium grillihiili 5 kg

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.