Hero image

Nenäliinat

Testasimme kuuden Suomessa myytävän nenäliinamerkin myydyimmän tuotteen. Selvitimme nenäliinojen imukyvyn ja repeytymiskestävyyden. Mittasimme myös mikrobiologista ja kemiallista laatua.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kolme nenäliinaa.

Mitä testi sisältää?

Hyvä nenäliina on imukykyinen eikä hajoa käytettäessä. Sitä on myös turvallista käyttää, eli siitä ei lähde irti terveydelle haitallisia aineita. Tutkimme nenäliinat ja laitoimme ne paremmuusjärjestykseen. Kiinnitimme huomiota nenäliinojen hiiva-, home- ja bakteeripitoisuuksiin.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin nenäliinasta. Testituloksia voi jakaa merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Nenäliinavertailu on julkaistu verkkosivuillamme 11.3.2020 sekä painetun lehden numerossa 2/2020.

Useiden eri tuotemerkkien nenäliinapakkauksia kasattuna päällekkäin.

Testasimme myydyimmät nenäliinat laboratoriossa. Testiryhmä koostui kolmesta 10 kappaleen taskunenäliinapakkauksesta ja kolmesta 100 nenäliinan pöytäpakkauksesta.

 

Näin testasimme nenäliinat

Nenäliinat testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Imukykyä arvioitiin mittaamalla, kuinka nopeasti ja tehokkaasti nenäliina imee vettä. Repeytymiskestävyyttä arvioitiin repeytymistestillä, jossa nenäliinaan kohdistettiin painetta kunnes paperi repesi. Lisäksi arvioimme pakkausmerkintöjä sekä erilaisten kemikaalien ja bakteerien määrää nenäliinoissa.

Lue lisää nenäliinojen testauksesta

Nämä nenäliinat testasimme

Floralys Soft & strong
Lambi Ultra Soft
Lotus Nessu Hellävarainen
Pirkka Nenäliina
Rainbow Nenäliina
Serla Silkinpehmeä nenäliina

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.