Hero image

Hienopesuaineet

Testasimme 13 hienopesuainetta, jotka sopivat arempien tekstiilien pesuun. Hellävaraisuuden varjopuolena on kuitenkin vaatimaton pesutulos.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Pesuainepullo.

Pesutuloksessa parantamisen varaa

Hienopesuaineiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin pesuaineiden tahranpoistokykyyn ja hellävaraisuuteen.

Useat likatahrat osoittautuivat hienopesuaineille vaikeiksi pestäviksi. Esimerkiksi kahvitahrojen pesussa pesuaineiden väliset erot ovat todella suuria, sillä parhaiden pesukyky on peräti nelinkertainen heikoimpiin verrattuna.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Pyykinpesuaineen valinnalla on väliä, kun pestävänä on herkempiä tekstiilejä. Hellävarainen hienopesuaine pidentää villasta, silkistä ja muista aremmista materiaaleista valmistettujen kankaiden elinikää. Kaupan hyllyllä on kuitenkin vaikea tietää, mikä pesuaine tepsii parhaiten tahroihin, mikä ei kutista vaatteita tai mikä säilyttää värit kirkkaimpana.

Ostopäätöstäsi helpottaaksemme testasimme 13 nestemäistä hienopesuainetta laboratoriossa. Testitulosten perusteella villa ja silkki eivät juurikaan kärsi pesussa, kutistu tai menetä värejään. Hienopesuaineet eivät kuitenkaan pese läheskään kaikkia tahroja hyvin.

Kaikki hienopesuaineet eivät myöskään sovi yhtä hyvin eri materiaaleille. Testattuja pesuaineita markkinoidaan vähintään villalle soveltuviksi, suurinta osaa myös silkin pesuun, joitakin valmistajien mukaan myös esimerkiksi bambukuituisten, untuvatuotteiden, fleece-kankaisten tai mikrokuitutekstiilien pesemiseen.

Testin luettuasi tiedät, mikä on paras hienopesuaine omiin tarpeisiisi. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista pyykinpesuaineista. Voit rajata tuotteita merkin, hinnan, hajusteettomuuden ja kokonaisarvosanan perusteella.

Hienopesuaineiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 6.9.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 6/2023.

Lue myös: kirjopesuaineiden testi ja valkopesuaineiden testi.

Näin testasimme hienopesuaineet

Pyykinpesuaineet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä arvioitiin muun muassa sitä, miten tehokkaasti hienopesuaineet pesevät erityyppiset liat 30 asteen pesuvedessä, kuinka paljon kankaat kutistuvat pesussa, kuinka paljon eri pesuaineet vahingoittavat villaa ja silkkiä sekä miten hyvin tekstiilit säilyttävät värinsä. Erityyppisiä testilikoja oli peräti yksitoista.

Lue lisää pesuaineiden testauksesta

Nämä hienopesuaineet testasimme

Bio Luvil Delicate Wool & Silk
Erisan Biohajoava Pyykinpesuneste
Formil Wool Fibre care
Heti Hienopesu Villa & Silkki
Lumme Hienopyykki
Ole hyvä Hienopesu appelsiini Eco & Vegan
Perfekt+ Pyykinpesunestetiiviste Silkkivilla
Pirkka Villa&Silkki pyykinpesuneste
Rainbow Wool & Silk pyykinpesuneste
Serto Silkki Villa Hienopesuneste
Softcare Silkki-, villa- ja untuvapesu
Sonett Villan- ja silkinpesuaine
Änglamark Fine wash

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja, IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.