Hero image

Induktiotasot

Testasimme 25 induktiotasoa. Ikeasta löytyy induktiotasoja, jotka ovat parempia kuin hinnaltaan 12-kertaiset laitteet. Jos kokkauksessa haluaa käyttää yhdistettävää keittoaluetta, hyvät vaihtoehdot ovat vähissä.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Induktiotaso.

Turvallisuudessa parantamisen varaa

Induktiotasojen testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa induktioliesitasojen ominaisuuksiin, suorituskykyyn ja turvallisuuteen. Testauksessa selvisi, että monen laitteen turvallisuudessa on puutteita. Peräti 11 laitetta sai turvallisuudesta vain tyydyttävän arvosanan.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Induktiotasot ovat yleistyneet keittiöissä, ja ne mielletäänkin nopeaksi ja turvalliseksi vaihtoehdoksi kodin kokkailuihin. Sähkömagneettinen induktiotaso on turvallinen muun muassa siksi, että se ei lämmitä levyä, vaan suoraan pannun tai kattilan pohjaa. Kun astian nostaa pois, taso lakkaa lämmittämästä. Ruoanlaitto on myös paljon nopeampaa kuin perinteisellä liedellä.

Induktiokeittotasoissa on kuitenkin keskenään eroja niin laadussa, ominaisuuksissa, hinnassa kuin turvallisuudessakin. Voikin olla vaikea tietää, mikä on oikeasti hyvä induktiotaso. Testattujen tuotteiden hinnat vaihtelevat paljon, sillä halvimmillaan induktiokeittotason voi saada alle kolmella sadalla eurolla, ja kalleimmillaan siitä joutuu maksamaan yli kolme tuhatta euroa enemmän. Testimme avulla saat selville, mikä on budjettiisi ja tarpeisiisi paras induktiotaso.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin keittotasosta. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä induktiotasot saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Testattujen induktiotasojen leveydet vaihtelevat noin 60 senttimetristä 94 senttimetriin asti. Tarkat mitat löydät testitaulukostamme.

Induktiotasojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 8.3.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 2/2023.

Neljä kattilaa induktiotasolla.

Keittotasojen maksimikapasiteettia tutkittiin uppopaistamalla ranskalaisia perunoita 180-asteisessa öljyssä. Muilla keittoalueilla kiehutettiin samanaikaisesti vettä.

Näin testasimme induktiotasot

Induktiokeittotasot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Liesitasojen suorituskykyä arvioitiin muun muassa tutkimalla alhaisen lämpötilan ylläpitoa, keittotason maksimaalista kapasiteettia sekä lämmön jakautumista ja siirtymistä. Käyttömukavuus arvosteltiin sen perusteella, kuinka helppoa keittotasot oli ohjelmoida, miten kätevä lisätoimintoja oli käyttää, miten helppoa oli kaikkien keittoalueiden samanaikainen käyttö ja oliko tasot helppo puhdistaa. Myös käyttöohjeiden toimivuus otettiin huomioon. Tämän lisäksi arvosteltiin tasojen sähkönkulutus, turvallisuus ja melu.

Lue lisää induktiotasojen testauksesta

Liesien, keittotasojen ja uunien ostajan opas

Keittotason valinta voi olla haasteellista. Kannattaako valita induktiotaso vai kenties keraaminen liesitaso? Mitä asioita tason valinnassa kannattaa ottaa huomioon? Testimme auttaa sinua valinnassasi, mutta testin lisäksi voit tutustua oppaaseemme, jossa käsittelemme yksittäisten mallien sijaan keittotasoja yleisellä tasolla.

Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä induktiotasot testasimme

Aeg IKE84445FB
Beko HII64401MT
Bosch PIV975DC1E
Bosch PXV851FC1E
Cylinda IHI5260T
Electrolux HOB850MF
Electrolux HOB690FMF
Electrolux HOB690PMF
Ikea MATMÄSSIG 104.670.93
Ikea GRUNDAD 404.670.82
Ikea BLIXTSNABB 604.678.30
Ikea Smaklig 504.678.83
Ikea Utnämnd 304.678.22
Miele KM 7201 FR
Miele KM 7474 FR
Miele KM 7474 FL
Miele KM 7594 FL
Miele KM 7594 FR
Miele KM 7879 FL
Miele KM 7210 FR
Samsung NZ64M3NM1BB
Samsung NZ64B5046FK/U1
Siemens EH975LVC1E
Siemens EX875LYV1E
Whirlpool WS Q2160 NE

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.