Hero image

Hiustenkuivaajat

Testasimme 15 hiustenkuivaajaa. Tuotteiden hintahaitari on leveä, mutta kaikki ovat hyviä tai erinomaisia kuivaajia. Laitteiden välillä on kuitenkin myös eroja.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Hiustenkuivaaja.

Osa kuivaa selvästi hitaammin

Hiustenkuivaajien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa kerromme, miksei kaupassa kannata tarttua mihin tahansa hiustenkuivaajaan. Etenkin paksun tukan föönaus voi viedä arkiaamuista ison siivun aikaa, joten kuivausnopeudella on väliä. Kaikki testin laitteet saavat kuivaamisesta vähintään hyvän arvosanan, mutta jotkut tekevät sen selvästi muita hitaammin.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä hiustenkuivaaja kuivaa tukan mahdollisimman nopeasti. Föönien hinnat vaihtelevat muutamista kympeistä useisiin satoihin euroihin, joten otimme selvää, onko halpa hiustenkuivaaja hyvä vai kannattaako föönistä maksaa enemmän.

Suurin osa testin hiustenkuivaajista on valmistajien mukaan ionisoivia. Ionisointitekniikan sanotaan tuottavan negatiivisia ioneja, jolloin hiusten suomut sulkeutuvat. Tämän luvataan tekevän kuivaamisesta nopeampaa ja hellävaraisempaa sekä hiuksista sileämmät.

Kattavasta testitaulukosta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tuotteesta. Hiustenkuivaimien kuivausnopeudessa, puhallusilman lämpötilassa ja helppokäyttöisyydessä on eroja. Jos etsinnässä on hiljainen hiustenkuivaaja, kannattaa tarkistaa melun arvosanat.

Hiustenkuivaajan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös lisäosiin, eli kuuluuko pakettiin esimerkiksi diffuusori eli hajottaja tai konsentraattori eli keskittävä suutin. Diffuusori on tarkoitettu käytettäväksi kihariin ja laineileviin hiuksiin, sillä se ei riko tai pörrötä kiharia hiuksia. Tuotteeseen kuuluvat lisäosat näet testitaulukosta.

Voit katsoa taulukosta myös hiustenkuivaajien ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä tuotteet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella. Lisäksi voit valita, haluatko tarkastella föönien perusmalleja vai ammattilaismalleja.

Hiustenkuivaajien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 30.11.2022.

Näin testasimme hiustenkuivaajat

Hiustenkuivaajat testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa kuivausnopeus, puhallusilman lämpötila ja nopeus, helppokäyttöisyys, melu ja turvallisuus.

Lue lisää hiustenkuivaajien testauksesta

Nämä hiustenkuivaajat testasimme

BaByliss Pro Digital 6000E
BaByliss Smooth Pro 2100 6709DE
Beurer HC 30
Braun Satin Hair 7 HD730
Dyson Supersonic HD07
GHD Air
OBH Nordica Björn Axén Tools Power Pro 2200W
Panasonic EH-NA65CN825
Philips BHD351
Philips HP8280
Remington AC8901 Hydraluxe
Remington AC9140 ProLuxe
Remington AC9800 PROluxe You
Severin HT 0141
Xiaomi Mi Ionic

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.