Hero image

Kaasukeittimet

Kaasulla toimivan retkikeittimen avulla voi valmistaa lämmintä ruokaa vaikka vaeltaessa. Läheskään kaikki kaasukeittimet eivät kuitenkaan selviä tuulisesta säästä, ja myös kaasunkulutuksessa sekä keitinten turvallisuudessa on selviä eroja.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Firemaple-merkkinen kaasukeitin.

Mikä kaasukeitin kannattaa ostaa?

Kaasukeittimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin keittimien välisiin eroihin.

Monet kaasukeittimet ovat nopeita, ja kuumaa vettä saa jopa alle kahdessa minuutissa. Tuulisella säällä kaasunkulutus kuitenkin kasvaa ja keittoajat pitenevät.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Jos retkeillessä haluaa nauttia lämpimästä ruoasta, mukaan voi ottaa kaasukeittimen. Kaasua käyttävä retkikeitin toimii kiertämällä kaasusäiliö kiinni polttimen alle, avaamalla säiliön venttiili ja sytyttämällä kaasu joko laitteen sisäänrakennetulla piezosytyttimellä tai sen puuttuessa tulitikuilla, tupakansytyttimellä tai vaikka tuluksilla. Hyvä kaasukeitin pysyy tasapainossa epätasaisessakin maastossa, pärjää myös tuulisella säällä ja on helppo puhdistaa ja kuljettaa mukana.

Testasimme 10 kaasupullon päälle asetettavaa kaasukeitintä. Testissä selvisi, että valmistajien ilmoittamia teholukemia ei kannata tuijottaa sokeasti, sillä ne eivät kerro totuutta laitteiden suorituskyvystä. Keittimien turvallisuudessa ja melutasossa on myös eroja.

Testimme avulla löydät omiin tarpeisiisi sopivimman kaasukeittimen. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Voit rajata keittimiä merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Kaasukeittimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 21.6.2023.

Näin testasimme kaasukeittimet

Kaasukeittimet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä arvioitiin laitteiden suorituskyky, käyttömukavuus, turvallisuus, melu sekä rakenne ja kestävyys.

Lue lisää kaasukeitinten testauksesta

Nämä kaasukeittimet testasimme

Firemaple Star X2
Jetboil Flash
Jetboil MicroMo
Jetboil Stash
Jetboil Zip
MSR PocketRocket 2 Mini Stove Kit
MSR Windburner
Pinguin Aura
Primus Lite Plus
Primus Lite XL

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Istock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.