Hero image

Kanelit

Testasimme kanelit. Testissä löytyi kaksi erityisen aromikasta kanelia, mutta toisessa niistä on runsaasti maksalle haitallista kumariinia. Lidlin purkista paljastui muutakin kuin maustetta.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin. Artikkelissa on yhteenveto testin tuloksista.

Kolme kanelitankoa.

Mitä testi sisältää?

Kanelin tuoksu muistuttaa monista joulunviettoon liittyvistä ruoista, kuten pipareista, glögeistä ja riisipuurosta. Joulun alla herää kuitenkin usein myös ikävämpi keskustelu kanelin terveysvaikutuksista. Kanelia ei saa nauttia liikaa, sillä se sisältää luonnostaan maksalle myrkyllistä kumariinia. Mutta paljonko kaupan kaneleissa on kumariinia? Entä muita myrkkyjä? Testasimme laboratoriossa 8 kanelin koostumuksen.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin kanelista.

Kanelivertailu on julkaistu verkkosivuillamme 5.12.2018 sekä painetun lehden numerossa 8/2018.

Kanelitankoja, kanelijauhetta ja lusikka.

Näin testasimme kanelit

Kanelit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin kaneleita aistinvaraisella tutkimuksella, jossa asiantuntijat tarkastelivat kaneleita virheiden varalta. Kaneleissa ei saanut olla vieraita hajuja tai makuja. Kaneleista tutkittiin myös homeet, salmonella, eteeriset öljyt ja myrkyt.

Lue lisää kanelien testauksesta

Nämä kanelit testasimme

Golden Star Kaneli
K Menu Jauhettu kaneli
Kania Kaneli
Meira Kaneli
Salliselta Kaneli
Santa Maria Kaneli
Urtekram Jauhettu aito kaneli
Xtra Jauhettu kaneli

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.