Hero image

Kapeat astianpesukoneet

Testasimme 6 tason alle sijoitettavaa ja 7 integroitavaa, 45 cm leveää astianpesukonetta. Erot ovat suuria etenkin kuivaustuloksissa ja pesuajoissa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kapea astianpesukone.

Säädettävyydessä isoja eroja

Kapeiden astianpesukoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin muun muassa tiskikoneiden käyttömukavuuteen, johon voi vaikuttaa esimerkiksi säädettävillä koreilla.

Aterinkorin siirtely ei onnistu kaikissa malleissa. Myös siinä on eroja, minkä kokoisia lautasia koneessa voi pestä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kapea astianpesukone sopii hyvin sinkkutalouteen tai vaikkapa mökille, sillä kone mahtuu pieneenkin keittiöön. Pienen astianpesukoneen standardileveys on 45 cm, mutta korkeutta ja syvyyttä on saman verran kuin tavallisessa tiskikoneessa.

Testasimme 13 kapeaa astianpesukonetta, joista 6 on tavallisia tason alle sijoitettavia ja 7 integroitavia eli kalusteoven taakse asennettavia laitteita. Testattujen tuotteiden hintahaitari on leveä, 300 eurosta lähes tuhanteen euroon. Testitulosten avulla löydät hinta-laatusuhteeltaan hyvän astianpesukoneen omaan keittiöösi.

Astianpesukoneiden vertailu kannattaa, sillä esimerkiksi pesu- ja kuivaustuloksissa, pesuohjelmien nopeudessa ja melussa on eroja. Kattilat ja vuoat jäävät useilla koneilla likaisiksi, ja myös niiden kuivaaminen osoittautui hankalaksi tehtäväksi.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin astianpesukoneesta. Voit rajata tuotteita merkin, hinnan, kokonaisarvosanan ja energialuokituksen perusteella. Näet taulukosta myös tiskikoneiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä koneen saa ostettua halvimmalla.

Mikäli 45 cm leveä tiskikone ei ole sopiva valinta keittiöösi, olemme testanneet myös 60 cm leveät työtason alle sijoitettavat astianpesukoneet ja integroitavat astianpesukoneet sekä pöytämalliset astianpesukoneet.

Kapeiden astianpesukoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 5.4.2023.

Raollaan oleva astianpesukone, jonka sisällä on puhtaita astioita.

Näin testasimme astianpesukoneet

Kapeat astianpesukoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Arvioimme muun muassa pesu- ja kuivaustulosta, käyttömukavuutta, ohjelman kestoa, melua, rakenteiden laatua sekä sähkön- ja vedenkulutusta.

Lue lisää astianpesukoneiden testauksesta

Nämä 45 cm leveät astianpesukoneet testasimme

Tason alle asennettavat kapeat astianpesukoneet

Bosch SPU4EKW28S
Cylinda DM4305E
Electrolux ESA12100SW
Electrolux ESS42200SW
Logik LDWE45W20N
Siemens SR45ZW09MS

Kalustepeitteiset kapeat astianpesukoneet

Bosch SPV4EKX29E
Bosch SPV6ZMX23E
IKEA Finputsad (704.756.22)
IKEA Medelstor (104.755.02)
Siemens SR61IX05KE
Whirlpool WSIC 3M17
Whirlpool WSIO 3T223 PE X

Katso testin tulokset

Astianpesukoneiden ostajan opas

Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä itsellesi sopivan astianpesukoneen valintaan. Oppaassa perehdymme yksittäisten pesukonemallien sijaan tiskikoneiden ominaisuuksiin ja laitetyyppien eroihin yleisellä tasolla.

Tutustu ostajan oppaaseen

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.