Hero image

Kapeat astianpesukoneet

Testasimme viisitoista kapeaa, 45 senttimetrin levyistä pesukonetta. Suurimmat erot ovat pesuajoissa ja käyttömukavuudessa. Hinta heijastuu pesutulokseen, käytettävyyteen ja hiljaiseen käyntiääneen.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Hyvä säädettävyys auttaa konetta täyttäessä

Kapeiden astianpesukoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme tiskikonemallien eroihin eri osa-alueilla. Pienissä tiskikoneissa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota käyttömukavuuteen, sillä sisätila jää selkeästi ahtaammaksi kuin isommissa koneissa.

Käyttömukavuudessa oli isoja eroja eri mallien välillä. Koneen hyvä säädettävyys voi parantaa käyttömukavuutta.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kapea astianpesukone voi olla tarpeellinen ostos esimerkiksi pienikokoiseen keittiöön. Hyvä tiskikone helpottaa elämää, kun taas huono voi aiheuttaa paljon lisävaivaa.

Testissä on mukana tason alle sijoitettavat sekä muuhun keittiöön kalustepeitteen avulla integroitavat kapeat astianpesukoneet. Seitsemän testattua tuotetta on tason alle sijoitettavia ja kahdeksan on integroitavia.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin pesukoneesta. Näet taulukosta koneiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä astianpesukoneet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata muun muassa merkin, hinnan ja asennustavan perusteella.

Tiskikoneiden ominaisuudet vaihtelevat jonkin verran eri mallien välillä. Eri ominaisuuksia ovat muun muassa lapsilukko, pesuohjelman keston näyttö, astioiden määrän tunnistus ja automaattinen virrankatkaisu. Ominaisuudet on listattu kätevästi testitaulukkoon.

Testimme avulla selviää, mikä on tarpeisiisi paras kapea astianpesukone. Kapeiden astianpesukoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 12.8.2021.

Näin testasimme kapeat astianpesukoneet

Kapeat tiskikoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Koneista arvioitiin pesu- ja kuivaustulos, käyttömukavuus, pesuohjelman kesto, melutaso sekä sähkön- ja vedenkulutus. Lisäksi laboratorion asiantuntijat tutkivat laitteiden rakenteen ja materiaalien laadun.

Lue lisää astianpesukoneiden testauksesta

Nämä 45 cm leveät astianpesukoneet testasimme

Tason alle asennettavat kapeat astianpesukoneet

Bosch SPU4EKW28S
Electrolux ESS42200SW
Electrolux ESA12100SW
Logik LDWE45W20N
Miele G 5640 SCU SL
Rosenlew RSFN121W1
Siemens SR45ZS09MS

Kalustepeitteiset kapeat astianpesukoneet

Bosch SPV4EKX29E
Bosch SPV6ZMX23E
Electrolux EEM43200L
Ikea Finputsad 704.756.22
Ikea Medelstor 104.755.02
Siemens SR61IX05KE
Whirlpool WSIO 3T223 PE X
Whirlpool WSIC 3M17

Astianpesukoneiden ostajan opas

Olemme testin lisäksi tehneet oppaan, jossa selvennämme astianpesukoneiden ostoon liittyviä asioita ja termistöä. Kerromme muun muassa, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota astianpesukoneostoksilla, ja mitä eroa on erityyppisillä koneilla.

Oppaassa perehdymme yksittäisten pesukonemallien sijasta laitteiden ominaisuuksiin yleisellä tasolla.

Tutustu ostajan oppaaseen

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.