Hero image

Puhelinliittymät

Testasimme 30 puhelinliittymää. Testin ykkössijat jaettiin kahden operaattorin kesken.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Sim-kortti.

Operaattorien välillä on eroja

Puhelinliittymien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa siihen, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee liittymää. Ennen liittymän valintaa kannattaa huomioida, että myös operaattorien välillä on eroja. Monet tärkeät asiat, kuten liittymän lisäpalvelut ja niiden hinnat sekä asiakaspalvelun aukioloajat, riippuvat operaattorista, eivät liittymästä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Puhelin ja puhelinliittymä on useimmille aika lailla pakollinen hankinta. Vuodessa puhelinliittymästä saattaa kertyä laskua monta sataa euroa. Välillä onkin hyvä vertailla liittymät, jotta voi varmistaa saavansa varmasti parasta vastinetta rahoille. Helpotimme asiaa ja vertailimme puhelinliittymät puolestasi.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja jokaisesta testin liittymästä. Jaoimme puhelinliittymät neljään ryhmään datasiirron käytön mukaan: supernopean netin suurkäyttöön, nopean netin käyttöön, tavanomaiseen netin käyttöön sekä vähäiseen netin käyttöön. Testituloksia voi rajata myös yrityksen ja kokonaisarvosanan perusteella.

Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on omiin tarpeisiisi paras puhelinliittymä. Puhelinliittymien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 28.10.2020 sekä painetun lehden numerossa 7/2020.

Katso myös: Puhelimien testi

Telian, DNA:n, Elisan ja Moin sim-kortteja.

Testissämme oli mukana yhteensä 30 liittymää: 9 Telialta, 8 DNA:lta, 7 Elisalta ja 6 Moilta.

Näin testasimme puhelinliittymät

Puhelinliittymät testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Testauksessa arvioitiin kaikkien uusmyynnissä olevien kuukausimaksullisten puhelinliittymien hinnat ja käyttöominaisuudet sekä operaattoreiden asiakastyytyväisyys.

Lue lisää liittymien testauksesta

 

Nämä puhelinliittymät testasimme

Supernopean netin suurkäyttöön

DNA Rajaton 5G 1000 M
Elisa Huoleton 5G 1000 M
Moi Rajaton 5G 1000
Telia Rajaton 5G 1000 M

Nopean netin käyttöön

DNA Rajaton 5G 400 M
Elisa Huoleton 5G 300 M
Elisa Huoleton 5G 600 M
Moi Rajaton 5G 300
Moi Rajaton 5G 600
Telia Rajaton 5G 300 M
Telia Rajaton 5G 450 M

Tavanomaiseen netin käyttöön

DNA Rajaton 4G 10 M
DNA Nopea 4G Rajaton Plus
DNA Nopea 4G Jämpti
Elisa Huoleton 10 M
Elisa Huoleton 150 M
Moi Rajaton 4G 100
Moi Rajaton 4G 300
Telia Dot
Telia Rajaton 20 M
Telia Rajaton 150 M
Telia Rajaton Lite 100 M

Vähäiseen netin käyttöön

DNA Jämpti
DNA Rajaton
DNA Jämpti Puhe
Elisa Tarkka Perus
Elisa Tarkka Puhe
Moi 6 gigan simmi
Telia Rajaton 2 M
Telia Rajaton Lite 0,2 M

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.