Hero image

Yleiskoneet

Testasimme 18 keittiön yleiskonetta, joiden hinnat vaihtelevat 100 eurosta 900 euroon. Hyviä taikinoita saa tehtyä edullisillakin laitteilla, mutta keskihintaiset laitteet ovat kokonaisuutena laadukkaimpia. Osa koneista sai testissä pyyhkeitä esimerkiksi hitaudesta ja puhdistettavuudesta.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Yleiskone.

Kestävyys koetuksella

Yleiskoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa laitteiden kestävyyteen. Kaikki yleiskoneet eivät pärjänneet ongelmitta kestävyystestissämme. Vaivaus- ja sekoitustesteissä vaivattiin tai sekoitettiin ainesosia 6 tuntia päivässä, ja välillä pidettiin taukoja siten, että testausaika oli yhteensä 9 tuntia päivässä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä yleiskone voi olla hyödyllinen hankinta erityisesti innokkaalle leipojalle, sillä se säästää leipurin aikaa ja vaivaa. Erilaisten lisäosien avulla yleiskonetta voi kätevästi hyödyntää myös muihin käyttötarkoituksiin. Ennen yleiskoneen hankintaa kannattaakin miettiä omia tarpeita leivonnan ja ruuanlaiton suhteen.

Helpottaaksemme ostopäätöstäsi vertailimme yleiskoneet. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin koneesta. Samasta taulukosta saat myös kätevästi selville, mitä ominaisuuksia tai lisäosia eri yleiskoneissa on. Erilaisia lisäosia ovat erimerkiksi sitruspuserrin, lihamylly ja roiskesuoja.

Yleiskonevertailu on julkaistu verkkosivuillamme 10.2.2022.

Lue myös: monitoimikoneiden testi.

Näin testasimme yleiskoneet

Yleiskoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, sähkönkulutusta ja turvallisuutta. Kustakin koneesta testattiin seuraavat toiminnot: kananmunan valkuaisten ja kermavaahdon vatkaaminen, kakku-, leipä- ja lettutaikinan valmistaminen sekä majoneesin valmistus.

Lue lisää yleiskoneiden testauksesta

Nämä yleiskoneet testasimme

Bosch MUM5XW10
Bosch MUM50123
Bosch MUMS2EW30
Bosch MUMS2EW20
Kenwood Titanium chef Patissier XL KWL90.004SI
Kenwood Titanium Chef Baker KVC65.001WH
Kenwood Titanium Chef Baker XL KVL85.004SI
Kenwood KVL 4100S Chef XL
KitchenAid Classic kitchen 5K45SSEWH
Klarstein Bella Rossa 10005316
Senz SEKM6835WNM Yleiskone
Smeg SMF02BLEU
Smeg SMF02CREU
Smeg SMF02RDEU
Smeg SMF03BLEU
Smeg SMF03CREU
Smeg SMF03RDEU
Smeg SMF13WHEU

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.