Hero image

Soundbar-kaiuttimet

Testasimme 32 televisioon kytkettävää soundbar-lisäkaiutinta sekä 46 kaiutinjärjestelmää, jotka sisältävät myös subwoofer-bassokaiuttimen ja jotkut myös erilliset takakaiuttimet. Paras kaiutin maksaa nelinumeroisen summan, mutta hyvän soundbar-kaiuttimen tai -kaiutinjärjestelmän saa huomattavasti halvemmallakin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Soundbar-kaiutin.

Parempaa äänenlaatua lisäkaiuttimella

Television lisäkaiuttimesta on iloa esimerkiksi musiikin toistossa, elokuvien äänitehosteiden parissa ja erityisesti puheäänen kuuluvuudessa. Hyvän soundbar-kaiuttimen avulla sanat toistuvat selkeämmin, eikä äänenvoimakkuutta ei tarvitse nostaa vain sen takia, että puheesta saisi selvää.

Soundbar-kaiuttimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Soundbar-kaiutin on televisioon kytkettävä lisäkaiutin, joka sijoitetaan yleensä television alle. Niissä on tyypillisesti parempi äänenlaatu kuin televisioiden sisäänrakennetuissa kaiuttimissa. Erillisillä basso- ja takakaiuttimilla omaan olohuoneeseen saa luotua vaativampaankin makuun sopivan elokuvateatterimaisen kokemuksen.

Soundbar-kaiuttimien valikoima on valtava ja hintaerot ovat suuria. Ostopäätöstäsi helpottaaksemme testasimme yhteensä 78 soundbar-kaiutinta ja -kaiutinjärjestelmää. Niiden joukosta löytyy erinomaista äänenlaatua tarjoavia laitteita – mutta myös kaiuttimia, joiden ääni jää muita selvästi heikommaksi.

Testin kaiuttimet on jaettu kahteen ryhmään. Ensimmäisessä ryhmässä on pelkät soundbarit, ja toisessa ryhmässä on kaiutinjärjestelmät, jotka sisältävät myös bassokaiuttimen eli subwooferin. Kahdeksassa kaiutinjärjestelmässä on myös katselijoiden taakse sijoitettavat erilliset takakaiuttimet.

Lähes kaikissa kaiuttimissa ja kaiutinjärjestelmissä on bluetooth-yhteys, jolloin samalla kaiuttimella onnistuu esimerkiksi musiikin kuuntelu älypuhelimen kautta. Monissa on lisäksi langaton wifi-verkkoyhteys, ja tyypillisesti kaiuttimiin on saatavilla myös mobiilisovellus.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Voit rajata tuotteita esimerkiksi merkin, hinnan ja kaiuttimen leveyden mukaan. Lisäksi voit valita tarkasteluun tuotteet, joissa on erillinen subwoofer tai takakaiuttimet. Näet taulukosta myös kaiuttimien ajantasaisia hintatietoja eri kaupoissa.

Soundbar-kaiuttimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 7.2.2024.

Näin testasimme soundbar-kaiuttimet

Soundbar-kaiuttimet ja kaiutinjärjestelmät testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin äänenlaatua, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta ja monipuolisuutta. Äänenlaadun arvosanassa huomioitiin sekä aistinvaraiset kuuntelutestit että tekniset mittaukset.

Lue lisää soundbar-kaiuttimien testauksesta

Soundbar-kaiutin ja testauslaitteistoa kaiuttomassa huoneessa.

Kaiuttimille tehtiin kaiuttomassa huoneessa teknisiä mittauksia.

Nämä soundbar-kaiuttimet testasimme

Soundbar-kaiuttimet

Bang & Olufsen Beosound Stage
Bose Smart Soundbar 300
Bose Smart Soundbar 600
Bose Smart Soundbar 900
Bose Smart Ultra
Bose TV Speaker
Denon DHT-S217
Denon Home Sound Bar 550
Devialet Dione
Harman Kardon Citation Multibeam 1100
JBL Bar 2.0 All-in-one (MK2)
JBL Bar 300
LG SE6S
Philips Fidelio FB1
Samsung HW-C400
Samsung HW-S50B
Samsung HW-S56B
Samsung HW-S60B
Samsung HW-S66B
Sennheiser Ambeo Soundbar Mini
Sennheiser Ambeo Soundbar Plus
Sonos Arc
Sonos Beam (Gen 2)
Sonos Ray
Sony HT-A3000
Sony HT-A5000
Sony HT-A7000
Sony HT-AX7
Sony HT-S2000
TCL TS8111
Yamaha SR-B20A
Yamaha SR-X40A

Soundbar-kaiuttimet erillisellä bassokaiuttimella

Denon DHT-S316
Denon DHT-S517
JBL Bar 1000
JBL Bar 1300
JBL Bar 2.1 Deep Bass (MK2)
JBL Bar 500
JBL Bar 800
LG DS90QY
LG S40Q
LG S60Q
LG S65Q
LG S75Q
LG S80QR
LG S80QY
LG S95QR
LG SC9S
LG SQC1
LG SQC2
Panasonic SC-HTB600
Philips TAB5305
Philips TAB7207/10
Philips TAB8507
Philips TAB8907/10
Polk Signa S4
Samsung HW-B550
Samsung HW-B560
Samsung HW-B650
Samsung HW-B660
Samsung HW-Q600C
Samsung HW-Q60C
Samsung HW-Q64B
Samsung HW-Q710C
Samsung HW-Q800C
Samsung HW-Q810C
Samsung HW-Q930C
Samsung HW-Q990C
Samsung HW-Q995C
Samsung HW-S800B
Samsung HW-S810B
Sony HT-S400
TCL P733W
TCL TS8132
Yamaha ATS-2090
Yamaha SR-B40A
Yamaha SR-C30A
Yamaha SR-X50A

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.