Hero image

Soundbar-kaiuttimet

Televisioiden lisäkaiuttimet tarjoavat tyypillisesti parempaa äänenlaatua kuin television sisäänrakennetut kaiuttimet. Testasimme 20 soundbar-kaiutinta sekä 30 kaiutinjärjestelmää, jotka sisältävät myös bassokaiuttimen.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Parempaa äänenlaatua lisäkaiuttimella

Television lisäkaiuttimesta on iloa esimerkiksi musiikin toistossa, elokuvien äänitehosteiden parissa ja erityisesti puheäänen kuuluvuudessa. Hyvän soundbar-kaiuttimen avulla sanat toistuvat selkeämmin, eikä äänenvoimakkuutta ei tarvitse nostaa vain sen takia, että puheesta saisi selvää.

Soundbar-kaiuttimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Mikäli televisiosi sisäänrakennettujen kaiuttimien äänenlaatu ei ole riittävän hyvä, television lisäkaiuttimet voivat olla tarpeellinen ostos. Soundbar-kaiuttimien parempi äänentoisto tuo television katseluun merkittävää parannusta. Testistämme löydät hyviä vaihtoehtoja eri budjeteille.

Testissä on mukana yhteensä 50 tuotetta, jotka on jaettu kahteen ryhmään. Ensimmäisessä ryhmässä on pelkät lisäkaiuttimet, ja toisessa ryhmässä on kaiutinjärjestelmät, jotka sisältävät myös bassokaiuttimen eli subwooferin. Kuudessa kaiutinjärjestelmässä on lisäksi erilliset takakaiuttimet.

Lähes kaikissa kaiuttimissa ja kaiutinjärjestelmissä on bluetooth-yhteys ja monissa myös langaton wifi-verkkoyhteys. Osaan laitteista on saatavilla myös mobiilisovellus.

Kattavasta testitaulukosta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tuotteesta. Näet taulukosta kaiuttimien ajantasaiset hinnat ja tiedon, mistä tuotteet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella. Lisäksi voit rajata tuotteita sen mukaan, tuleeko kaiutinjärjestelmän mukana takakaiuttimet.

Soundbar-kaiuttimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 14.12.2022.

Näin testasimme television lisäkaiuttimet

Soundbar-kaiuttimet ja kaiutinjärjestelmät testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa äänenlaatua, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta ja monipuolisuutta.

Äänenlaadun arvosanassa huomioitiin sekä aistinvaraiset kuuntelutestit että tekniset mittaukset. Kuuntelutesteissä arvosteltiin äänenlaadun kokonaisarvio elokuvissa, puheäänen laatu elokuvissa sekä äänitehosteiden tilavaikutelma.

Lue lisää kaiuttimien testauksesta

Kaiuttimille tehtiin kaiuttomassa huoneessa teknisiä mittauksia.

 

Nämä soundbar-kaiuttimet testasimme

Soundbar-kaiuttimet

Bang & Olufsen Beosound Stage
Bose Smart Soundbar 300
Bose Smart Soundbar 900
Bose TV Speaker
Bowers & Wilkins Panorama 3
Canton Sound L
Canton Sound M
Denon DHT-S217
Denon Home Sound Bar 550
Devialet Dione
Grundig DSB 980
JBL Bar 5.0 Multibeam
LG SP2
Samsung HW-T400
Sonos ARC
Sonos Beam (Gen 2)
Sonos Ray
Sony HT-A7000
Yamaha SR-B20A
Yamaha SR-C20A

Soundbar-kaiuttimet erillisellä bassokaiuttimella

Denon DHT-S416
Denon DHT-S517
LG QP5
LG S95QR
LG SN5
LG SP11RA
LG SP8YA
LG SP9YA
LG SPD7Y
Panasonic SC-HTB600
Philips Fidelio B97/10
Philips TAB5305
Philips TAB8505
Polk Signa S4
Samsung HW-A450
Samsung HW-B550
Samsung HW-B650
Samsung HW-Q60B
Samsung HW-Q700A
Samsung HW-Q810B
Samsung HW-Q900A
Samsung HW-Q930B
Samsung HW-Q995B
Samsung HW-S810B
Sony HT-G700
Sony HT-S400
Sony HT-S40R
Xiaomi Soundbar 3.1ch
Yamaha ATS-2090
Yamaha YAS-209

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.