Hero image

AA-paristot

Testasimme 19 AA-kokoista paristoa. Testin paras maksaa yli kaksi euroa, mutta parhaan hinta-laatusuhteen tarjoaa vain 25 senttiä maksava paristo.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

 

AA-paristot.

Parhaat AA-paristot erilaisiin laitteisiin

AA-paristojen testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme muun muassa paristojen kapasiteettiin ja käyttöaikaan erilaisilla kuormilla.

Testissä selvisi, että alkali- ja litiumparistoissa on eroja. Poimimme testattujen tuotteiden joukosta hyviä AA-paristoja vähän ja paljon virtaa kuluttaville laitteille.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

AA-paristoja eli sormiparistoja voi käyttää esimerkiksi taskulampussa, herätyskellossa, radiossa, tietokoneen langattomassa hiiressä tai leluissa. Kaupan hyllyllä on paljon valinnanvaraa, ja voi olla vaikea tietää, mikä on paras paristo juuri sinun tarpeisiisi.

Ostopäätöstäsi helpottaaksemme testasimme 19 AA-kokoista paristoa, joista 16 on alkaliparistoja ja 3 litiumparistoja. Alkali- ja litiumparistojen käytettävissä olevassa kapasiteetissa on eroja, ja pariston valinnassa kannattaakin huomioida se, millaisiin laitteisiin niitä tulee käyttämään. Kattavaan testitaulukkoon on koottu mittaustulokset jokaisesta testatusta AA-patterista.

AA-paristojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 3.1.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 1/2024.

Katso myös muut paristotestimme: AAA-paristot ja AA-kokoiset, ladattavat akkuparistot.

Erilaisia AA-paristoja.

Näin testasimme AA-paristot

Paristot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. AA-paristoista mitattiin kapasiteetin määrä ja käyttöaika raskaalla, keskiraskaalla sekä kevyellä kuormalla.

Lue lisää AA-paristojen testauksesta

Nämä AA-paristot testasimme

AA-kokoiset alkaliparistot

Biltema Alkaliparisto 38-363
Clas Ohlson Alkaliparisto 36-5487-4
Duracell Optimum
Duracell Plus
Energizer Alkaline Power
Energizer Max
Energizer Max Plus
Energy+ Alkaliparisto Super
GP Ultra
Lidl Tronic
Panasonic Evolta Alkaline
Panasonic Pro Power Alkaline
Pirkka Alkaliparisto
Rainbow Alkaliparisto
Rusta Ultra Power
Varta Longlife Power

AA-kokoiset litiumparistot

Energizer Ultimate Lithium
GP Lithium
Philips Lithium Ultra

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.