Hero image

Älykellot

Testasimme 35 älykelloa, joiden hinnat vaihtelevat 50 eurosta noin 1 000 euroon. Testivoittajat ovat kalliita, mutta huippuälykellon voi hankkia reilulla 300 eurolla. Kuntoilukäytössä erinomaisen kellon saa puolestaan jo noin 150 eurolla.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kaikkia voi käyttää myös urheilukellona

Älykellotesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia artikkelissamme.

Kaikki testin älykellot sisältävät erilaisia kuntoilutoimintoja, kuten sykkeen seurantaa sekä kuljetun matkan mittausta. Perehdymme näihin ominaisuuksiin tarkemmin artikkelissa. Kerromme myös, mitkä ovat kuntoilutoiminnoiltaan parhaat älykellot.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä älykello voi toimia kätevänä puhelimen jatkeena. Kellon ruudulla näytetään esimerkiksi saapuvat puhelut, viestit ja sosiaalisen median ilmoitukset, ja osalla kelloista voi myös vastata yhteydenottoihin. Samalla laitteella voi hoitua musiikintoiston ohjaaminen ja ostosten maksaminen kaupan kassalla.

Älykellot ovat varsin monipuolisia laitteita, ja ne toimivat myös apurina terveyteen ja liikkumiseen liittyen. Kelloissa on kuntoilutoimintoja ja niillä voi seurata esimerkiksi unta. Joillain älykelloilla voi muun muassa paikantaa käyttäjän sekä mitata verenpaineen, sydänsähkökäyrän ja hapenottokyvyn.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin älykellosta. Testin laitteet on jaettu kahteen ryhmään sen mukaan, voiko kelloon kytkeä puhelinliittymän. Jos älykellossa on e-sim-ominaisuus, sillä voi mobiilidatayhteyden avulla soittaa puheluita ja suoratoistaa musiikkia, vaikka puhelin ei olisi mukana. Testituloksia voi myös rajata esimerkiksi merkin, hinnan ja ominaisuuksien perusteella.

Useat testin älykellot toimivat sekä Android- että iPhone -puhelimien kanssa.

Mikäli urheilukello-ominaisuudet kiinnostavat, katso myös aktiivisuusrannekkeiden testi.

Löydä testimme avulla paras älykello omiin tarpeisiisi ja budjettiisi! Älykellovertailu on julkaistu verkkosivuillamme 1.3.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 2/2023.

Näin testasimme älykellot

Kellot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa älykello-ominaisuuksia, kuntoilutoimintoja, käytön helppoutta, akkua ja monipuolisuutta. Myös kellojen tukena käytettävät älypuhelinsovellukset arvosteltiin.

Lue lisää älykellojen testauksesta

Sykemittaukset tehtiin levossa, kävellessä, juostessa ja pyöräillessä.

Älykellon, aktiivisuusrannekkeen ja urheilukellon ostajan opas

Kannattaako valita älykello, aktiivisuusranneke vai urheilukello? Mitä asioita laitteen valinnassa kannattaa ottaa huomioon? Olemme älykellojen testin lisäksi tehneet oppaan, joka auttaa ymmärtämään, minkälainen älyranneke sopii parhaiten omiin tarpeisiisi.

Oppaassa perehdymme yksittäisten rannekemallien sijasta älykellojen, aktiivisuusrannekkeiden ja urheilukellojen ominaisuuksiin yleisellä tasolla.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä älykellot testasimme

Älykellot

Amazfit T-Rex 2
Apple Watch SE (2022) GPS 40mm
Apple Watch SE (2022) GPS 44mm
Apple Watch Series 8 GPS 41mm
Apple Watch Series 8 GPS 45mm
Denver SW-173
Fitbit Sense 2
Fitbit Versa 4
Garmin Fenix 7
Garmin Forerunner 255 Music
Garmin Forerunner 955
Garmin Venu 2 Plus
Garmin Venu Sq 2
Garmin Venu Sq 2 Music Edition
Garmin Vivomove Sport
Google Pixel Watch Wifi [3]
Huawei Watch Fit 2 Active
Huawei Watch GT 3 Pro Active 46mm
Huawei Watch GT Runner
Polar Pacer
Samsung Galaxy Watch 5 40mm
Samsung Galaxy Watch 5 44mm
Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm
Suunto 5 Peak
Xiaomi Redmi Watch 2 Lite
Xiaomi Watch S1
Xiaomi Watch S1 Active

Älykellot 4G-yhteydellä

Apple Watch SE (2022) 4G 40mm
Apple Watch SE (2022) 4G 44mm
Apple Watch Series 8 4G 41mm
Apple Watch Series 8 4G 45mm
Apple Watch Ultra
Samsung Galaxy Watch 5 LTE 40mm
Samsung Galaxy Watch 5 LTE 44mm
Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm

katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja, ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.