Hero image

Pussittomat pölynimurit

Testasimme 20 pussitonta pölynimuria, ja vain noin joka kolmas imuri ansaitsee hyvän kokonaisarvosanan. Hyvän siivoustuloksen saa kuitenkin jo runsaan satasen hintaisella imurilla.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Pussiton pölynimuri.

Pussiton imuri - kätevä ja tehokas?

Pölynimuritesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin tuotteiden testituloksiin ja pölypussittomien imurien eroihin.

Vertailemme imurien ominaisuuksia ja kerromme, ovatko vaivattomina markkinoidut pussittomat imurit tosiaan niin käteviä kuin luvataan, ja voittavatko ne tehokkuudessa pussilliset imurit.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kuluttajan imuritestien avulla selvität, mikä on paras imuri juuri sinun kotiisi. Ostopäätöstä tehdessä kannattaa miettiä tarkkaan omia käyttötarpeita, sillä imureilla on omat hyvät ja huonot puolensa.

Pölypussiton imuri kerää pölyn ja roskat säiliöön, joka tyhjennetään roska-astiaan. Pussittoman imurin hankkimalla säästyy pölypussien ostamisen vaivalta, mutta säiliön tyhjentäminen ei välttämättä ole miellyttävää puuhaa.

Testasimme 20 pussitonta pölynimuria eri hintaluokista. Siivoustuloksia tutkittiin tarkkaan eri pinnoilla: erilaisilla matoilla, laattalattialla ja lautalattialla. Pölynimukyvyssä on suuria eroja, ja etenkin lemmikkien omistajien on syytä tehdä imurin valinta huolella.

Siivousjäljen lisäksi pölynimurien toimintasäteessä, painossa ja lisävarusteissa on eroja. Portaiden imurointia helpottaa imurin keveyden lisäksi esimerkiksi letkun taipuisuus. Säilytystilan kannalta on hyvä ottaa huomioon se, ettei kaikkia imureita voi säilyttää pystyasennossa.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta myös imurien ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä pölynimurin saa ostettua halvimmalla.

Pussittomien pölynimurien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 24.10.2023 ja painetun lehden numerossa 7/2023.

Lue myös muut pölynimuritestimme: pölypussilliset imurit, robotti-imurit ja varsi-imurit.

Pölynimuri.

Näin testasimme pölynimurit

Pussittomat pölynimurit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin siivoustulosta, käyttömukavuutta, poistoilman puhtautta, melua, sähkönkulutusta ja moottoreiden kestävyyttä.

Lue lisää pölynimurien testauksesta

Pölynimurien ostajan opas

Kannattaako perinteinen imuri vaihtaa pölypussittomaan versioon, itsenäisesti siivoavaan robottiin tai näppärään varsi-imuriin? Vastaus riippuu siivoustarpeistasi ja siitä, millainen koti sinulla on. Ostajan oppaassa kerromme yleisellä tasolla imurityyppien eroista, jotta löytäisit helposti kotiisi sopivimman imurin.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä pussittomat pölynimurit testasimme

Bosch BGC21HYG1 Serie 4 ProHygienic
Bosch BGS05A222 Serie 2
Bosch BGS21POW2 Serie 4 ProPower
Bosch BGS41K332 Serie 6
Bosch BGS7SIL1 Serie 8 ProSilence
Dyson Big Ball Parquet 2
Electrolux EC41-4T Ease C4
Electrolux EL61A4UG Animal 600
Electrolux EL61C2GRN Clean 600 Green
Electrolux PC91-4MG Pure C9
Electrolux PC91-GREEN Pure C9
Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Flex
Miele Blizzard CX1 Comfort
Miele Blizzard CX1 Parquet Flex
Miele Boost CX1
Miele Boost CX1 Cat&Dog
Miele Boost CX1 Parquet
Nilfisk Meteor Pet Care
Philips FC9557/09 PowerPro Active
Philips FC9747/09 PowerPro Expert

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.