Salasanaohjelmat

Testasimme 12 salasanaohjelmaa. Useimmista testatuista ohjelmista on saatavilla maksuton, rajoitetuilla ominaisuuksilla varustettu versio. Julkaisimme myös maksuttomien versioiden tulokset.

 

Testimme sisältää testitulokset ja artikkelin. Artikkelissa avaamme testin tuloksia tarkemmin.

Mitä testi sisältää?

Kymmenien salasanojen muistaminen ulkoa käy työstä, etenkin jos salasanat ovat turvallisia – eli monimutkaisia. Salasanaohjelma eli salasanamanageri voi olla sopiva apu asiaan. Se on kännykän tai tietokoneen kautta käytettävä sovellus, joka muistaa puolestasi kaikki salasanat ja myös keksii turvallisia salasanoja. Useimmat salasanamanagerit toimivat sekä pöytäkoneella että puhelimessa.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin sovelluksesta. Testitulokset on jaettu kahteen osaan: maksulliset ja maksuttomat salasanaohjelmat.

Salasanaohjelmien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 19.9.2018 sekä painetun lehden numerossa 6/2018.

Henkilö käyttämässä salasanaohjelmaa älypuhelimella. Taustalla on tietokone.

Näin testasimme salasanaohjelmat

Salasanasovellukset testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti tietotekniikan ja ohjelmistojen testaamiseen erikoistuneessa laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin käytön helppoutta, ominaisuuksia, tietoturvaa ja yksityisyyttä. Käytön helppoutta on arvioitu sekä tietokoneella että puhelimella.

Lue lisää ohjelmien testauksesta

Nämä salasanaohjelmat testasimme

Maksulliset ohjelmat

1Password
Dashlane Premium
EnPass Mobile Pro
F-Secure Key (Premium)
Kaspersky Password Manager
Keeper Individual
Lastpass Premium
Roboform Everywhere
Sticky Password Premium
Trend Micro Password Manager (Unlimited)
True Key (McAfee) Premium

Maksuttomat ohjelmat

Dashlane Free
EnPass Desktop Pro (Free)
F-Secure Key (Free)
Keepass Password Safe
Lastpass Free
Roboform Free
Sticky Password Free
Trend Micro Password Manager (Free)
True Key (McAfee) Free

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.