Hero image

WC-puhdistusaineet

Kun valitset mahdollisimman tehokkaasti likaa irrottavan puhdistusaineen, vessanpöntön puhdistaminen helpottuu. 16 wc-pesuaineen testissämme puhdistuskyvyssä oli isot erot. Testi on kaikille avoin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

WC-puhdistusaine.

pH-arvo ja veden kovuus vaikuttavat puhdistustehoon

Wc-puhdistusaineiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa avaamme testituloksia ja perehdymme muun muassa pesuaineiden puhdistuskykyyn.

Puhdistustehoon vaikuttaa muun muassa pesusaineen pH-arvo ja veden kovuus. Happamiin ja emäksisiin liuoksiin liukenee erilaista likaa. Kaikki emäksiset wc-pesuaineet olivat puhdistuskyvyltään viiden parhaan joukossa, kun taas happamat puhdistusaineet olivat parhaita kalkinpoistossa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Wc-pöntön puhdistaminen onnistuu helposti, kun käytössä on hyvä pesuaine. Kaupan hyllystä voi olla vaikea pelkän tuotteen ulkonäön ja hinnan perusteella päätellä, mikä on paras wc-puhdistusaine. Testasimme wc-pesuaineet puolestasi ja laitoimme ne paremmuusjärjestykseen.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu arvosanat ja mittaustulokset jokaisesta testin pesuaineesta. Testituloksia voi rajata merkin, litrahinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Pesuaineiden litrahinnat vaihtelevat 1,30 eurosta 4,80 euroon. Erityisesti pitkällä aikavälillä laskettuna hinnalla on vaikutusta. Hinta-laatusuhteeltaan paras eli Hyvä ostos -merkin saanut pytynpuhdistusaine maksaa vain puolet parhaiten menestyneestä Testivoittajasta.

Osalla pesuaineista on ympäristö- tai allergiamerkit. Useimmat testin wc-pesuaineet sisältävät hajusteita, mutta mukana on myös yksi hajustamaton tuote.

Wc-puhdistusaineiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 20.1.2021 sekä painetun lehden numerossa 1/2021.

 

Näin testasimme wc-puhdistusaineet

Vessanpesuaineet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa puhdistuskykyä, kalkinpoistoa ja valumisnopeutta. Puhdistusaineet tutkittiin myös ei-toivottujen aineiden varalta.

Lue lisää pesuaineiden testauksesta

 

Harpic- ja Duck -merkkiset WC-puhdistusaineet vessanpöntön päällä.

Nämä wc-puhdistusaineet testasimme

Biltema WC-puhdistusaine (36-5902)
Bref Pronature Grapefruit
Domestos Ultra White
Domestos Original
Duck Aktiv-Gel Marine
Duck Foaming bleach
Ecover WC-puhdistaja Sea breeze & Sage
Harpic Power Plus Max 10 original
Harpic Eco Toilet Liquid
Kiilto Airi WC-geeli
Klorin WC gel Ocean fresh
Pirkka WC Puhdistusgeeli Ocean
Rainbow Toilet Cleaner WC-puhdistaja
W5 Toilet cleaner Maxx Power
W5 Eco Toilet cleaner Lemon
WC Kukka WC-puhdistaja Meri

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.