• Integroitavat mikroaaltouunit
 • Näin testasimme
 • Testitulokset
 • Artikkeli
 • Hero image

  Integroitavat mikroaaltouunit

  Testasimme 30 integroitavaa eli kalusteisiin sijoitettavaa mikroaaltouunia. Mukana on perinteisiä mikroja, grillimikroja ja yhdistelmämikroja.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Kalusteisiin sijoitettava mikroaaltouuni.

  Perusmikro, grillimikro vai yhdistelmäuuni?

  Integroitavien mikroaaltouunien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin testituloksiin ja poimimme tuotteiden joukosta parhaat mikroaaltouunit eri tarpeisiin. Löysimme useita hyviä laitteita, mutta mikroissa on myös paljon eroja.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Integroitava eli kalusteisiin upotettava mikroaaltouuni on tyylikäs ja moderni vaihtoehto keittiötä suunnitellessa. Integroitavan mikron valinnassa on tärkeä huomioida laitteen koko, mutta myös esimerkiksi omiin käyttötarpeisiin sopivat toiminnot, helppokäyttöisyys, ulkonäkö sekä tietenkin hinta.

  Valintasi helpottamiseksi testasimme 30 kalusteisiin sijoitettavaa mikroaaltouunia. Testissä on mukana yhdeksän perinteistä mikroa, kuusi grillimikroa ja 15 yhdistelmämikroa tai -uunia.

  Yhdistelmämikrot eli yhdistelmäuunit yhdistävät nimensä mukaisesti mikroaaltouunin ja uunin toimintoja, jolloin erillistä uunia ei välttämättä tarvita lainkaan. Grillimikrolla voi paistaa esimerkiksi pizzaa tai rapeaa broileria. Monelle riittää kuitenkin perusmikro, jossa ei ole grilli- tai kiertoilmatoimintoja.

  Kalusteisiin upotettavien mikrojen hintaerot ovat valtavia, mutta testituloksista selviää, että hyvän mikroaaltouunin voi löytää myös edullisemmasta hintaluokasta.

  Kattavassa testitaulukossa on kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tuotteesta. Näet taulukosta mikroaaltouunien ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä laitteet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata tuoteryhmän, merkin, koon, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella, jolloin löydät helpommin tarpeitasi vastaavan mikron.

  Integroitavien mikroaaltouunien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 15.2.2023.

  Lue myös: Vapaasti sijoitettavien mikroaaltouunien testi

  Viisi integroitavaa mikroaaltouunia testauslaitteessa laboratoriossa.

  Integroitavat mikroaaltouunit testattiin laboratoriossa.

  Näin testasimme mikroaaltouunit

  Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa mikrojen suorituskykyä, helppokäyttöisyyttä, sähkönkulutusta, melua ja turvallisuutta. Suorituskykyä arvioitiin esimerkiksi lämmittämällä ja sulattamalla lasagnea, grillaamalla paahtoleipiä ja höyrykypsentämällä vihanneksia.

  Lue lisää mikroaaltouunien testauksesta

  Mikroaaltouunin ostajan opas

  Tutustu testin lisäksi myös mikroaaltouunin ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä itsellesi sopivan mikroaaltouunin valintaan. Oppaassa kerromme laitetyyppien eroista, mikron sijoittamisesta ja muista näkökulmista, joita kannattaa miettiä uutta mikroaaltouunia hankkiessa.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Nämä integroitavat mikroaaltouunit testasimme

  Perusmikrot

  AEG MBE2658SEB
  Bosch BFL520MS0
  Bosch BFL554MS0
  Ikea Mattradition (603.687.69)
  Ikea Värmd (104.306.98)
  Miele M 7140 TC
  Neff HLAWD23N0
  Siemens BF555LMS0
  Siemens BF634RGS1

  Grillimikrot

  Electrolux LMS4253TMX
  Elvita CMI4208V
  Ikea Eftersmak (904.117.71)
  Miele M 2234 SC
  Miele M 7244 TC
  Whirlpool AMW730/IX

  Yhdistelmämikrot

  AEG KMK761000B
  Bosch CMG633BS1
  Ikea Anratta (104.117.65)
  Ikea Finsmakare (504.117.68)
  Ikea Kulinarisk (204.168.14)
  Ikea Smaksak (204.117.60)
  Miele H 7140 BM
  Miele H 7440 BM
  Miele H 7640 BM
  Neff C17MR02N0
  Siemens CM633GBS1S
  Smeg SF4920MCN1
  Whirlpool AMW 9607/IX
  Whirlpool W6 MW461
  Whirlpool W7 MW461

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.