Mitä testi sisältää?
Integroitava eli kalusteisiin upotettava mikroaaltouuni on tyylikäs ja moderni vaihtoehto keittiötä suunnitellessa. Integroitavan mikron valinnassa on tärkeä huomioida laitteen koko, mutta myös esimerkiksi omiin käyttötarpeisiin sopivat toiminnot, helppokäyttöisyys, ulkonäkö sekä tietenkin hinta.
Valintasi helpottamiseksi testasimme 24 kalusteasenteista mikroaaltouunia. Testissä on mukana 7 perinteistä mikroa, 8 grillaavaa mikroa ja 9 yhdistelmämikroa tai -uunia.
Yhdistelmämikrot eli yhdistelmäuunit yhdistävät nimensä mukaisesti mikroaaltouunin ja uunin toimintoja, jolloin esimerkiksi pieneen keittiöön ei välttämättä tarvitse lainkaan erillistä uunia. Grillimikrolla voi paistaa esimerkiksi pizzaa tai grillata broileria. Monelle riittää kuitenkin perusmikro, jossa ei ole grilli- tai kiertoilmatoimintoja.
Kalusteisiin upotettavien mikrojen hintaerot ovat valtavia, mutta testituloksista selviää, että hyvän mikroaaltouunin voi löytää myös edullisemmasta hintaluokasta.
Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaisia hintoja ja voit katsoa, mistä mikroaaltouunin saa ostettua halvimmalla.
Integroitavien mikroaaltouunien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 15.1.2025.
Lue myös: Vapaasti sijoitettavien mikroaaltouunien testi
Näin testasimme mikroaaltouunit
Kalusteisiin sijoitettavat mikroaaltouunit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin mikrojen suorituskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua ja turvallisuutta. Suorituskykyä arvioitiin esimerkiksi lämmittämällä ja sulattamalla lasagnea, grillaamalla kanaa ja paahtoleipiä sekä höyrykypsentämällä vihanneksia. Lisäksi yhdistelmämikrojen kiertoilmatoimintoa arvioitiin paistamalla muffineita.
Integroitavat mikroaaltouunit testattiin laboratoriossa.
Lue lisää mikroaaltouunien testauksesta