• Digitaaliset kuumemittarit
 • Testitulokset
 • Näin testasimme
 • Artikkeli
 • Hero image

  Digitaaliset kuumemittarit

  Testasimme 25 digitaalista kuumemittaria, joiden hintahaarukka on muutamasta eurosta 85 euroon saakka. Testitulosten perusteella erittäin hyvän kuumemittarin saa jo alle 10 eurolla.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Digitaalinen kuumemittari.

  Pääosin tarkkoja mittareita

  Kuumemittarien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

  Artikkelissa perehdymme muun muassa mittaustulosten tarkkuuteen. Teknisissä mittauksissa mittarit osoittautuivat pääosin tarkoiksi, mutta joidenkin infrapunamittareiden tulos heitti noin 0,3–0,4 asteella todellisesta lämpötilasta.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Hyvä kuumemittari ilmoittaa tarkan lämpötilan ja suoriutuu tehtävästä nopeasti. Testasimme 25 digitaalista kuumemittaria, joiden joukossa on sekä perinteisiä puikkomalleja että infrapunalämpömittareita.

  Infrapunakuumemittarit sopivat perinteisiä malleja paremmin lasten ruumiinlämpötilan mittaamiseen, sillä ne mittaavat lämpötilan nopeammin ja lisäksi mittauksen voi tehdä helpommin esimerkiksi korvasta, otsasta tai ohimolta. Testissämme selvisi, että kaikki otsa- ja korvakuumemittarit eivät kuitenkaan pärjää tarkkuudeltaan perusmittareille.

  Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on omiin tarpeisiisi paras kuumemittari. Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tuotteesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

  Digitaalisten kuumemittarien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 4.1.2023. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 1/2023.

  Näin testasimme digitaaliset kuumemittarit

  Digitaaliset kuumemittarit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa mittaustuloksen tarkkuus, keskimääräinen poikkeama sekä tuloksen toistettavuus. Lisäksi testasimme kuumemittareiden pudotuskestävyyden ja arvioimme laitteiden käyttömukavuutta.

  Lue lisää kuumemittarien testauksesta

  Nämä kuumemittarit testasimme

  Digitaaliset kuumemittarit

  Beurer FT 09/1
  Braun PRT 1000
  Braun Age Precision PRT2000
  Geratherm Rapid
  Medisana 77030 FTC
  Medisana TM 700
  Omron Eco Temp Basic
  Omron Flex Temp Smart MC-343

  Korva- ja otsakuumemittarit

  Beaba Thermospeed 3in1
  Beurer FT 58
  Beurer FT 65
  Beurer FT 85
  Braun Thermoscan 3 IRT3030
  Braun Thermoscan 7 IRT6520
  Braun Thermoscan 7+ IRT6525
  Braun Age Precision BNT400
  Grundig Infrared Thermometer
  Medisana TM A79
  Medisana TM 750
  Menuett (Jula) Kuumemittari (013698)
  Microlife IR 210
  Microlife NC 200
  Omron Gentle Temp 521
  Terraillon Thermo Distance
  Withings Thermo

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.