Hero image

Suodatinpaperit

Testasimme laboratoriossa 16 eri suodatinpussia. Yksi suodatinpussi uutti pahan makuista ja hajuista kahvia.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Suodatinpaperi.

Osa suodatinpusseista repeytyy toisia helpommin

Suodatinpaperien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa suodatinpussien lujuuteen, eli siihen, miten helposti ne repeävät märkinä. Harmitus on suuri, jos suodatinpaperi repeää ja märät kahvinpurut valuvat pannuun tai pahimmassa tapauksessa levähtävät lattialle.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa. Ei ole kuitenkaan sama, mitä suodatinpussia kahvinkeitossa käyttää.

Suodatinpussien kappalehinnat vaihtelevat 0,6 sentistä 4,2 senttiin, eli hintaero halvimman ja kalleimman välillä on moninkertainen. Vaikka kyse on pienistä summista, pidemmällä aikavälillä hinnalla voi jo olla merkitystä. Myös suodatinpussien kestävyydessä ja niissä valmistetun kahvin maussa oli eroja. Testasimme suodatinpussit puolestasi ja laitoimme ne paremmuusjärjestykseen.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin suodatinpussista. Testituloksia voi rajata muun muassa merkin, kappalehinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Suodatinpussien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 14.1.2021 sekä painetun lehden numerossa 1/2021.

Näin testasimme suodatinpaperit

Suodatinpussit testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin märkälujuutta, repeytymiskestävyyttä, pakkausmerkintöjä sekä suodatinpusseissa valmistetun kahvin makua ja tuoksua. Näiden lisäksi suodatinpaperit tutkittiin ei-toivottujen aineiden varalta.

Lue lisää suodatinpaperien testauksesta

 

Suodatinpaperi ja kahvia.

 

Nämä suodatinpaperit testasimme

Bellarom Filter papers 4
Bellarom Coffee filters
Clas Ohlson Suodatinpussi
Fredman Suodatinpussi
Fredman Suodatinpussi
Iisi Suodatinpussi, valkoinen
K-menu Valkaisematon suodatinpussi
Melitta Gourmet
Melitta Gourmet Intense
Melitta Original
Melitta Natura
Melitta Original
Melitta Gourmet Mild
Pirkka Costa Rica valkaisematon suodatinpussi
Rainbow Suodatinpussi
X-tra Suodatinpussi, valkaisematon

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.