Hero image

Sähköautot

Testasimme 47 sähköautoa eri koko- ja hintaluokista. Sähköautomarkkinoiden kova hintakilpailu pelaa uuden auton ostajan pussiin, mutta toisaalta autojen arvot alenevat nyt erityisen nopeasti.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Volvo-merkkinen sähköauto.

Parhaat sähköautot

Sähköautojen testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme sähköauton ostajia puhuttaviin aiheisiin, kuten toimintamatkaan ja auton arvon alenemiseen.

Sähköautojen akkukoot ovat kasvussa. Useat testissä menestyneet autot pystyvät taittamaan kesäolosuhteissa vähintään 350 kilometrin matkan ilman lataustaukoa, jotkut huomattavasti pidemmänkin.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Harkitsetko uuden tai käytetyn sähköauton hankkimista? Vai pohditko vielä, kannattaako sinun ostaa täyssähköauto, lataushybridi vai perinteinen polttomoottoriauto? Testimme antaa sinulle tärkeää tietoa sähköautojen hankintaan liittyvistä asioista ja auttaa selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras sähköauto.

Testissä on mukana isoja ja pieniä täyssähköautoja eri hintaluokista, noin 35 000 eurosta 150 000 euroon. 47 testatun auton joukossa on muun muassa useita SUV-malleja eli katumaastureita, viistoperiä, sedaneita, tila-autoja ja yksi farmarimalli.

Sähköautoa valitessa kannattaa pohtia tarkkaan omia käyttötarpeita. Mikä on omiin ajoihin nähden riittävä toimintamatka? Kuinka paljon tarvitset tilaa matkustajille tai tavaroille? Talvikäyttöä ajatellen kannattaa myös tarkistaa, onko autossa lämpöpumppu. Myös auton ja ajoakun takuuaikoja on hyvä vertailla ennen ostopäätöstä.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista sähköautoista. Testituloksia voi rajata auton merkin, hinnan, kokoluokan, toimintamatkan ja mitatun kulutuksen perusteella.

Sähköautojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 6.3.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 2/2024.

Lue myös testimme polttomoottoriautoista ja lataushybrideistä.

Auton matkustamon tilojen mittausta testinuken avulla.

Matkustamon tarjoamat tilat matkustajan jaloille, polville ja päälle mitataan tarkasti testinuken avulla.

Näin testasimme sähköautot

Sähköautot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa ja eri ajoympäristöissä. Testauksessa arvioitiin autojen rakenne ja tavaratila, matkustamo, mukavuus, moottori ja voimansiirto, ajettavuus, turvallisuus ja kulutus. Lisäksi autojen sopivuutta erilaisille käyttäjille arvioitiin painottamalla arvosanoissa kullekin käyttäjäryhmälle tärkeitä asioita.

Lue lisää Sähköautojen testauksesta

Nämä sähköautot testasimme

Pienet autot

BMW iX1 xDrive30
BYD Atto 3
Citroen e-C4 136
Citroen e-C4 X 136
Cupra Born e-Boost
Fiat 500e
Fiat 500e Cabrio
Hyundai Kona Electric 65 kWh
Jeep Avenger
Kia Niro EV
Mazda MX-30 e-SKYACTIV BEV
MG MG5 LR
MG ZS EV
Opel Astra GS 155 A BEV
Opel Combo-e Life
Opel Mokka Electric
Peugeot e-208 50 kWh 136
Renault Kangoo E-Tech
Renault Megane E-Tech 60kWh 220hv
Smart #1 Pro+
Volkswagen ID.3 Pro S 77 kWh 4-paikkainen
Volvo XC40 Recharge Single Core Extended Range

Isot autot

Audi e-tron GT
Audi Q4 Sportback 40 e-tron
Audi Q8 e-tron Sportback 55
BMW i4 eDrive40
BMW i7 xDrive60
BMW iX xDrive50
BMW iX3
Citroen e-Spacetourer
Ford Mustang Mach-E 91 kWh AWD
Hyundai Ioniq 5
Hyundai Ioniq 6
Kia EV6 RWD 58 kWh
Mercedes-Benz EQB 350 4Matic
Mercedes-Benz EQE 350
Mercedes-Benz EQV 300 e lang
MG Marvel R Performance AWD
Nissan Ariya (63 kWh)
Polestar 2 Long Range Single Motor
Porsche Taycan Sport Turismo GTS
Skoda Enyaq 85x 4×4
Skoda Enyaq Coupe 85x 4×4
Subaru Solterra
Tesla Model Y Long Range
Toyota bZ4X
Volkswagen ID. Buzz Pro

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.