Hero image

Sähköautot

Testasimme yhteensä 30 sähköautoa, joiden hinnat vaihtelevat noin 33 000 ja 122 000 euron välillä. Polttoaineen hinnannousu tekee energiapihistä sähköautosta houkuttelevan valinnan etenkin paljon ajavalle.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Hyvä hyötysuhde

Sähköautojen testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa keskitymme tarjolla olevien sähköautomallien niihin piirteisiin, jotka liittyvät käyttövoimaan. Perehdymme muun muassa sähköautojen päästöihin, lataukseen ja toimintamatkaan.

Paras sähköauton ominaisuus ajajan kukkaron kannalta on sen lyömätön hyötysuhde. Akkuun varastoidusta energiasta valtaosa tulee muutetuksi liike-energiaksi.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Harkitsetko uuden tai käytetyn sähköauton hankkimista? Vai pohditko vielä, kannattaako sinun ostaa sähköauto, hybridi vai perinteinen polttomoottoriauto? Testimme antaa sinulle tärkeää tietoa sähköautojen hankintaan liittyvistä asioista, sekä auttaa selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras sähköauto. Testissä on mukana pienet sähköautot sekä isot ja pienet sähkökäyttöiset perheautot.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin sähköautosta. Testitulokset on jaettu kahteen kategoriaan mitatun todellisen toimintamatkan mukaan, sillä käyttötarkoitukseltaan luokat eroavat selvästi toisistaan. Alle 300 kilometrin yhtäjaksoiseen ajoon pystyvät sähköautot on suunnattu ensisijaisesti kaupunkikäyttöön, kun taas yli tämän rajan yltävät ajokit soveltuvat paremmin myös pidempien matkojen ajoon. Testituloksia voi rajata myös muun muassa auton merkin, hinnan ja kokoluokan perusteella.

Sähköautojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 8.9.2022. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 6/2022.

Lue myös testimme polttomoottoriautoista, lataushybrideistä ja autovakuutuksista.

Näin testasimme sähköautot

Täyssähköautot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa ja eri ajoympäristöissä. Testauksessa tutkittiin muun muassa autojen rakenne, mukavuus, suorituskyky, ajettavuus, turvallisuus ja kulutus. Lisäksi autojen sopivuutta erilaisille käyttäjille arvioitiin painottamalla arvosanoissa kullekin käyttäjäryhmälle tärkeitä asioita. Esimerkiksi sopivuutta vanhuksille arvioitaessa painotettiin penkkien korkeutta maasta, oviaukkoa ja autoon kulkemisen helppoutta.

Lue lisää Sähköautojen testauksesta

Matkustamon tarjoamat tilat matkustajan jaloille, polville ja päälle mitataan tarkasti testinuken avulla.

Nämä sähköautot testasimme

Toimintamatka enintään 300 km

Citroen e-C4
Citroen e-Spacetourer XL (75 kWh)
Fiat 500e Cabrio (42 kWh)
Honda e
Mazda MX-30 e-SKYACTIV
Opel Combo-e Life
Opel Corsa-e
Opel Mokka-e
Peugeot e-2008
Peugeot e-208

Toimintamatka yli 300 km

Audi e-tron GT
BMW iX xDrive50
BMW iX3
Ford Mustang Mach-E Extended Range
Hyundai Ioniq 5 (72,6 kWh) 5)
Hyundai Kona Electric (64 kWh)
KIA EV6 (77,4 kWh)
Mercedes-Benz EQA 250
Mercedes-Benz EQB 350
Mercedes-Benz EQS 450+
Mercedes-Benz EQV 300 lang (90 kWh)
Polestar 2 Long Range Dual Motor (78 kWh)
Polestar 2 Long Range Single Motor (78 kWh)
Renault Mégane E-TECH Electric EV60 220hp
Skoda Enyaq iV 80
Tesla Model Y Long Range
Volkswagen ID.3 Pro Performance
Volkswagen ID.4 GTX
Volkswagen ID.4 Pro
Volvo XC40 Recharge Twin Plus aut

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.