Hero image

Pakastimet

Testasimme 14 pakastinta, joista puolet on vapaasti seisovia malleja ja puolet kalusteasenteisia. Ruoat eivät aina pysy täysin kylminä, eikä pakastusnopeudessakaan ole aina kehumista.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Pakastin.

Kaikki pakastimet eivät pidä ruokia tarpeeksi kylminä

Pakastintesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin testituloksiin, kuten laitteiden pakastuskykyyn ja käyttömukavuuteen.

Ruokien säilyvyys voi olla uhattuna, jos pakastin ei ole tarpeeksi kylmä tai pakastaminen kestää liian kauan. Pakastimille suositellaan yleensä –18 asteen lämpötilaa, mutta pahimmillaan yhden laitteen lämpötilaksi mitattiin vain –14,5 astetta.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Oletko hankkimassa uutta pakastinta? Ostopäätös kannattaa tehdä harkiten, sillä kylmälaitteiden ominaisuuksissa ja hinnoissa on suuria eroja. Valintaasi helpottaaksemme testasimme 14 kaappipakastinta, joista puolet on vapaasti seisovia malleja ja puolet kalusteisiin integroitavia.

Pakastinta ostaessa kannattaa huomioida, millaiseen tilaan laite sijoitetaan. Testatut laitteet ovat täyskorkeita pakastinkaappeja: kalusteasenteiset sopivat 180 cm korkeaan asennuspaikkaan, vapaasti seisovat ovat noin kymmenen senttiä korkeampia. Valmistajien ilmoittama kokonaistilavuus on noin 200–320 litraa, mutta käytettävissä oleva kapasiteetti on kymmeniä litroja pienempi. Kaikkien testattujen pakastimien ovien kätisyys on vaihdettavissa.

Pakastimen käyttömukavuus on arjessa tärkeä ominaisuus. Kaikki testaamamme pakastimet ovat huurtumattomia ja automaattisulatuksella varustettuja. Asennuksen ja säätöjen helppoudesta, oven käyttömukavuudesta sekä pakastimen puhdistamisesta ja sulatuksesta löytyi kuitenkin eroja.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin pakastimesta. Testitulokset on ryhmitelty vapaasti sijoitettaviin ja kalustepeitteisiin pakastimiin. Voit rajata tuotteita muun muassa merkin, hinnan, tilavuuden, energialuokituksen ja kokonaisarvosanan perusteella. Näet taulukosta myös pakastimien ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä kylmälaitteen saa ostettua halvimmalla.

Pakastimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 2.8.2023.

Lue myös muut kylmälaitetestimme: jääkaapit, jääkaappi-pakastimet, arkkupakastimet ja side by side -kylmälaitteet.

Näin testasimme pakastimet

Kylmälaitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin pakastimien suorituskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, melua sekä rakenteen ja materiaalien laatua.

Lue lisää pakastimien testauksesta

Kylmälaitteen ostajan opas

Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä jääkaapin ja pakastimen valintaan. Oppaassa perehdymme yksittäisten mallien sijaan kylmälaitteiden ominaisuuksiin ja laitetyyppien eroihin yleisellä tasolla. Oppaan luettuasi tiedät, mihin asioihin jääkaappia tai pakastinta ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä pakastimet testasimme

Vapaasti seisovat pakastimet

Ikea Fullgöra (004.948.03)
LG GFT41SWGSZ
LG GFT61SWCSF
Liebherr SFNe 5227
Siemens GS36NAIDP
Whirlpool UW8 F1C WHB N 1
Whirlpool UW8 F2Y WBI F2

Kalustepeitteiset pakastimet

AEG ABE818E6NC
Bosch GIN81AEF0
Electrolux LUT6NE18C
Electrolux LUT6NF18S
Hisense FIV276N4AWF
Ikea Frysa (805.014.18)
SMEG S8F174NE

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.