Hero image

Yleispuhdistussuihkeet

Testasimme 14 yleispuhdistussuihketta. Valtaosa osoittautui puhdistusteholtaan hyviksi, mutta hinnasta laatua ei voi päätellä: testin kallein suihke maksaa kuusi kertaa niin paljon kuin halvin, eikä niiden puhdistuskyvyssä ole juuri mitään eroa. Vertasimme siivoustuloksia myös kotikonsteihin: ruokasoodaan ja etikkaan.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Yleispuhdistussuihke.

Parhaat yleispuhdistusaineet eri käyttötarkoituksiin

Yleispuhdistussuihkeiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme, jossa perehdymme aineiden puhdistuskykyyn.

Yleispuhdistusaine kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Osan puhdistuskyky osoittautui huonoksi, ja testin häntäpäähän jääneet aineet jättävät pintoihin raitoja.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Yleispuhdistusaineiden pitäisi nimensä mukaisesti puhdistaa kaikenlaiset tahrat, mutta todellisuus on toinen. Aineiden koostumukset vaihtelevat, ja sen vuoksi kaikki yleispesuaineet eivät tepsi yhtä hyvin esimerkiksi keittiön rasvatahroihin, kylpyhuoneen kalkkijäämiin ja eteisen kurajälkiin.

Testasimme laboratoriossa 14 yleispuhdistussuihketta, jotta sinä saisit helposti siistin kodin. Mukana on muun muassa Kiilto, Tolu, Cif, Ajax, Lumme, Method sekä Sinin puhdistusainetabletti. Vertasimme suihkeiden puhdistustuloksia myös itse tehtyyn etikkaliuokseen ja ruokasoodaan.

Puhdistustehon lisäksi pesuainehyllyllä kannattaa huomioida myös muita asioita. Esimerkiksi yksi testatuista yleispuhdistusaineista on desinfioiva ja yksi on hajusteeton. Lisäksi joissain suihkepulloissa on vaahtosuutin, joka rajoittaa aerosolien pääsyä ilmaan ja vähentää riskiä kemikaalien hengittämiseen.

Testin luettuasi tiedät, mikä on paras yleispuhdistusaine sinun tarpeisiisi. Kattavaan testitaulukkoon on koottu arvosanat kaikista testatuista tuotteista, ja voit vertailla tuotteita helposti keskenään.

Yleispuhdistusaineiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 23.4.2024. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 3/2024.

Näin testasimme yleispuhdistussuihkeet

Yleispuhdistusaineet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä arviotiin rasvanpoistokykyä, puhdistuskykyä, puhdistetun pinnan kirkkautta sekä tuotepakkauksia. Automatisoitua testauslaitetta käyttämällä varmistettiin, että jokainen tuote testattiin tarkalleen samanlaisilla pyyhkäisyillä ja samaa voimaa käyttäen.

Lue lisää yleispuhdistussuihkeiden testauksesta

Nämä yleispuhdistussuihkeet testasimme

Ajax Universal
Cif Power + Shine Universal
Cillit Bang Universal Power Cleaner
Ecover Surface cleaner multi-action Lemongrass & Orange
Heti Yleispesuaine koivu
Kiilto Koti biohajoava yleispuhdistussuihke lime
Lumme Hajusteeton yleispuhdistussuihke
Method Multi-surface pink grapefruit
Perfekt+ Puhdistussuihke Minttu
Rainbow Yleispuhdistussuihke Lemon
Sanytol Monikäyttöinen puhdistus- ja desinfiointiaine
Sini Yleispuhdistus Verigreippi
The Pink Stuff Multi-Purpose Cleaner
Tolu Yleispuhdistusainespray Käyttövalmis

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja Laura Oja

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.