Hero image

Koiranruoat

Testasimme 16 koiranruokaa, joita myydään eläinkaupoissa ja ruokakaupoissa. Marketin kuivamuona on lähes yhtä hyvää ravintoa kuin eläinkaupan koiranruoka. Halvinta ruokaa ostamalla säästät satasia vuodessa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Koiranruokaa ruokakupissa.

Kilohinnoissa valtavat erot

Koiranruokatesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa koiranruokien eroihin laadussa, sisällössä ja hinnassa. Kilohinnoissa on suuret erot, sillä testin halvin koiranruoka maksaa vain vähän yli euron kilolta, kun kalleimman kilohinta on yli kymmenen euroa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Ruokakaupassa myytävä koiranruoka on yleensä halvempaa kuin eläinkauppojen ruoka. Tämä tuskin yllättää ketään koiranomistajaa. Yllättävää voi kuitenkin olla se, ettei laadussa ole suurta eroa. Niin ruokakaupassa kuin erikoisliikkeissäkin myydään priimaa ja vähemmän priimaa tavaraa.

Testin koiranruuat ovat niin sanottuja täysrehuja, eli ne kattavat koiran kaikki ravinnontarpeet. Osa testin kuivamuonista on tarkoitettu noin 11-25-kiloisille koirille, mutta suurin osa sopii valmistajien mukaan kaikenkokoisille aikuisille koirille.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin koiranruoasta.

Koiranruokavertailu on julkaistu verkkosivuillamme 3.8.2016 sekä painetun lehden numerossa 5/2016.

Koira, ruokakuppi, koiranruokapussi ja koiranruokaa.

Näin testasimme koiranruoat

Koiranruuat testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa tutkittiin muun muassa ruokien proteiinin ja rasvan määrää ja laatua. Lisäksi koiranruokien hiilihydraattien, vitamiinien sekä kivennäis- ja hivenaineiden määrät laskettiin. Koiranruuat tutkittiin myös homemyrkkyjen varalta.

Lue lisää koiranruokien testauksesta

Nämä koiranruoat testasimme

Acana Wild Prairie
Bozita Gotlandian lamb roast
Brit Care Grain-Free Adult Salmon&Potato
Doggy Professional Lamb & Rice
Eukanuba Adult Medium Breed
Frolic Complete
Happy Dog Adult Medium
Hau Hau Champion Premium kana-riisi
Hill’s Canine Adult Lamb & Rice
Magnusson Meat & Biscuit Adult
Orijen Adult dog
Purina Friskies Vitafit Balance
Purina Beneful Original
Royal Canin Medium adult
Taste of the Wild High Prairie Canine
Yarrah Dog Organic Vegetarian

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStockPhoto

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.