Hero image

Lasten aurinkovoiteet

Testasimme 8 lapsille tarkoitettua aurinkovoidetta, joiden aurinkosuojakerroin on 50 tai 50+. Puolet voiteista on levitettäviä emulsioita ja puolet spray-pullossa.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Suihkutettava aurinkovoide.

Lapsille ja aikuisille samoja aineita

Lasten aurinkovoiteiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa aurinkovoiteiden koostumuksiin ja kemikaaleihin. Lasten aurinkovoiteissa on pitkälti samat aineet kuin aikuisten tuotteissa, mutta lasten voiteista on karsittu herkkäihoisia ärsyttäviä aineita. Kolmessa tuotteessa on epäilyttäviä säilöntäaineita.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Auringonpaisteessa lapselle tärkeimpiä suojia ovat vaatetus, varjoon hakeutuminen ja hyvä aurinkovoide. Testasimme lapsille tarkoitetut aurinkovoiteet, joiden aurinkosuojakerroin on 50 tai 50+. Kaikki testatut aurinkorasvat ja suihkeet suojaavat auringolta, mutta hinnoissa ja koostumuksissa on eroja. Testin kallein voide maksaa tuplasti sen mitä halvin.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin voiteesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Lasten aurinkovoiteiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 15.6.2016 sekä painetun lehden numerossa 4/2016.

Lapsi, jolla on päässään hattu ja aurinkolasit.

Näin testasimme lasten aurinkovoiteet

Lasten aurinkovoiteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä mitattiin aurinkosuojaa, testattiin käytettävyyttä sekä arvioitiin pakkausmerkinnät.

Lue lisää aurinkovoiteiden testauksesta

Nämä lasten aurinkovoiteet testasimme

Aco Sun Kids 50
Avène Spray for children Very High Protection 50+
Eucerin Kids Sun Spray 50+
Garnier Ambre Solaire Kids 50+
La Roche Posay Anthelios Barn 50+
La Roche Posay Anthelios dermo-pediatrics, SPF 50+
Nivea Sun Kids Protect & sensitive sun lotion, 50 +
Vichy Idéal Soleil 50+

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.