• Vakuudettomat kulutusluotot
 • Näin testasimme
 • Artikkeli
 • Testitulokset
 • Vakuudettomat kulutusluotot

  Testasimme 5 pankin vakuudettomat kulutusluotot. Luottojen myöntämiskriteerit, lainamäärät ja laina-ajat vaihtelevat merkittävästi.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Mitä kulutusluoton valinnassa on huomioitava?

  Vakuudettomien kulutusluottojen testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa avaamme testin tuloksia tarkemmin ja perehdymme kulutusluoton valintaan vaikuttaviin asioihin.

  Kerromme muun muassa mikä on vakuudeton kulutusluotto, kuka sitä voi hakea ja millaisilla ehdoilla lainoja löytyy. Kerromme myös, mikä on vertailun edullisin kulutusluotto.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Vakuudettomia kulutusluottoja markkinoidaan esimerkiksi remontin tai moottoripyörän rahoittamiseen. Lainaa saa nopeasti ja ilman vakuuksia, eli sitä varten ei tarvitse kiinnittää omaisuutta lainan vakuudeksi eli pantiksi.

  Jos Googlen hakukenttään kirjoittaa sanan kulutusluotto, erilaisia vaihtoehtoja tulee valtava määrä. Kulutusluottojen kustannukset ja ehdot saattavat kuitenkin vaihdella suuresti. Helpottaaksemme päätöstä, vertailimme pankkien vakuudettomat kulutusluotot puolestasi.

  Valitsimme testiin mukaan vain ne luottoja myöntävät yritykset, joiden asiakkaat voivat saada ongelmatilanteessa apua vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finestä. Fine vaatii, että yritys kuuluu Finanssiala ry:hyn tai on tehnyt erillissopimuksen Finen kanssa.

  Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja tietoja jokaisesta testin kulutusluotosta. Testituloksia voi rajata yrityksen ja kokonaisarvosanan perusteella.

  Vakuudettomien kulutusluottojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 14.7.2022. Voit lukea testin myös painetun lehden numerosta 5/2022.

  Näin testasimme vakuudettomat kulutusluotot

  Kulutusluotot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti. Arvostelimme luottojen ehdot ja kulut sekä yritysten asiakastyytyväisyyden.

  Pyysimme testiämme varten pankeilta asiakaskohtaisen marginaalin kuudelle esimerkkiasiakkaalle. Asiakkaat olivat mahdollisimman erilaisia keskenään esimerkiksi lainamäärältään ja -ajaltaan, tulotasoltaan ja velkamäärältään.

  Lue lisää kulutusluottojen testauksesta

  Nämä vakuudettomat kulutusluotot testasimme

  Aktia Aktia käyttölaina
  Danske Bank Haavelaina
  Nordea Joustoluotto
  OP Täsmäluotto
  Säästöpankki Vakuudeton kulutusluotto

  Katso testin tulokset

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: Laura Oja

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.