Hero image

E-kirjojen lukulaitteet

Testasimme 11 e-kirjojen lukulaitetta ja lisäksi verrokkina 4 Amazon Kindleä. Lähes kaikki testin lukulaitteet ovat hyviä valintoja, hinnasta riippumatta. Kaikissa on myös huonoja puolia, joten kannattaa tarkistaa testituloksista, etteivät heikkoudet osu itselle tärkeisiin ominaisuuksiin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

E-kirjojen lukulaite.

Helppokäyttöisiä laitteita

E-kirjojen lukulaitteiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa laitteiden käyttö- ja lukumukavuuteen sekä siihen, miten helppoa laitteeseen on ladata kirjoja. Pääosin laitteet olivat helppokäyttöisiä. Laitteiden väliltä löytyi eroja esimerkiksi kirjojen ostamisen ja lataamisen helppoudessa. Osaan laitteista saa kopiosuojattuja kirjoja vain tietokoneen kautta.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Oletko ahkera sähköisten kirjojen lukija, mutta hyvä lukulaite puuttuu? E-kirjojen lukeminen onnistuu esimerkiksi sähköisten kirjojen lukemiseen tarkoitetuilla laitteilla. E-kirjan lukulaite on yhtä kevyt kuin älypuhelin, ja pieneen laitteeseen mahtuu vähintään satoja kirjoja. Laitteen akku kestää lataamatta pitkään, päivittäisessä käytössä jopa useamman viikon. Voi kuitenkin olla vaikea ilman kokemusta tietää, mikä on itselle paras e-kirjan lukulaite. Vertailimme laitteet puolestasi. Testattujen tuotteiden hinnat vaihtelevat noin 110 ja 430 euron välillä.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin lukulaitteesta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Laitteiden ominaisuudet eroavat jonkin verran toisistaan.  Kaikissa testin laitteissa on wifi-verkkoyhteys, mutta verkkoselailuun ne eivät sovellu hyvin – jos se ylipäätään on laitteella mahdollista. Osa testin laitteista on vedenkestäviä. Näistä ja muista ominaisuuksista löydät tiedon testitaulukosta.

E-kirjojen lukulaitteiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 8.6.2022 sekä painetun lehden numerossa 4/2022.

Sähkökirjoja voi lukea myös esimerkiksi tabletin näytöltä. Tablettien testi löytyy täältä.

 

Näin testasimme e-kirjojen lukulaitteet

Sähköisten kirjojen lukulaitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin laitteiden käyttömukavuutta, näytön laatua, kirjan lataamiseen ja ostamisen helppoutta, lukumukavuutta, rakenteen laatua ja akukestoa. Laitteista otettiin huomioon myös tuki eri tiedostomuidoille ja erikoisominaisuudet, kuten verkkoselailumahdollisuus.

Lue lisää lukulaitteiden testauksesta

Henkilö naarmuttaa e-kirjojen lukulaitteen näyttöä osana testaamista.

Testissä tutkittiin myös sitä, kuinka herkästi laitteiden näytöt naarmuuntuvat.

Nämä e-kirjojen lukulaitteet testasimme

E-kirjojen lukulaitteet

Kobo Clara HD
Kobo Elipsa
Kobo Libra 2
Kobo Nia
Kobo Sage
Pocketbook Color
Pocketbook InkPad 3 Pro
Pocketbook Inkpad Color
Pocketbook Touch HD 3
Pocketbook Touch Lux 5
Storytel Storytel E-Reader

Amazon Kindle -verrokkituotteet

Amazon Kindle Oasis 2019 8 GB WiFi
Amazon Kindle Paperwhite 2018 wifi 8GB
Amazon Paperwhite 8GB 2021
Amazon Paperwhite Signature Edition 32GB Wireless

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.