Hero image

Monitoimikoneet

Testasimme 21 monitoimikonetta, joiden hinnat vaihtelevat alle sadasta eurosta aina useisiin satoihin euroihin saakka. Testin kallein laite osoittautui joukon parhaaksi, mutta vain murto-osalla sen hinnasta saa lähes yhtä hyvän monitoimikoneen.

 

Testimme sisältää testitulokset ja artikkelin.

Monitoimikone.

Parhaat monitoimikoneet ruoanlaittoon ja leivontaan

Monitoimikoneiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Monitoimikonetta valitessa kannattaa pohtia tarkkaan omia käyttötarpeita. Testissä nimittäin selvisi, että laitteiden suorituskyky vaihtelee suuresti riippuen siitä, mitä monitoimikoneella valmistetaan.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä monitoimikone on kätevä apuväline keittiössä, sillä se säästää pilkkomisen ja käsin vatkaamisen vaivalta. Monitoimikoneella voi esimerkiksi vaahdottaa kerman, rouhia pähkinät, raastaa porkkanat, pilkkoa sipulit ja alustaa taikinat. Useiden laitteiden mukana tulee tehosekoitin ja joissakin on lisävarusteena myös mehupuristin.

Mutta mikä monitoimikone juuri sinun kannattaisi hankkia? Ostopäätöstäsi helpottaaksemme testasimme 21 monitoimikonetta eri hintaluokista. Selvitimme, kuinka hyvin koneet pärjäävät erilaisissa ruoanlaiton ja leivonnan tehtävissä, ja ovatko laitteet helppoja käyttää. Testin avulla löydät tarpeisiisi ja budjettiisi parhaan monitoimikoneen.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Testitaulukon avulla voit vertailla, millaisia ominaisuuksia sekä lisäosia ja -teriä eri monitoimikoneissa on. Näet taulukosta myös monitoimikoneiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä tuotteen saa ostettua halvimmalla.

Monitoimikoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 10.1.2024.

Lue myös: yleiskoneiden testi.

Näin testasimme monitoimikoneet

Monitoimikoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä arvioitiin laitteiden suorituskykyä, käyttömukavuutta, melua, rakenteen ja materiaalin laatua, kestävyyttä, sähkönkulutusta ja sähköturvallisuutta.

Suorituskykyä mitattiin vatkaamalla kananmunan valkuaisia ja kermaa, valmistamalla kakku-, leipä- ja lettutaikina, tekemällä majoneesia, pilkkomalla pähkinöitä, yrttejä ja sipuleita, raastamalla juustoa ja porkkanoita, siivuttamalla perunoita sekä soseuttamalla vauvanruokaa.

Lue lisää monitoimikoneiden testauksesta

Nämä monitoimikoneet testasimme

Bosch MC812W501 MultiTalent 8
Bosch MCM3100W
Bosch MCM3201B MultiTalent 3
Braun FP3132BK
Kenwood FDM301SS MultiPro Compact
Kenwood FDP22.130GY MultiPro Go
KitchenAid 5KFP0719
KitchenAid 5KFP1319
Magimix CS 5200 XL
Ninja BN650EU
Ninja BN800EU Ninja 3-in-1
OBH Nordica Double Force Compact FO5468S0
OBH Nordica Double Force FO827ES0
OBH Nordica Double Force Pro Manual FO8218S0
OBH Nordica Easy Force FO2441S0
Philips HR7320/00 Daily Collection
Philips HR7510/10 Viva Collection
Philips HR7530/10 Viva Collection
Point POFP416
Russell Hobbs 24732-56
Severin KM 3892

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.