Hero image

Pyykinpesukoneet

Testasimme edestä täytettävät pyykinpesukoneet. 35 laitteen testistämme käy ilmi, että reilusti alle 1 000 eurolla voi saada erittäin pätevän pyykinpesukoneen.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Valkoinen pyykinpesukone.

Huuhtelussa parantamisen varaa

Pyykinpesukonetesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa koneiden pesu- ja huuhtelutulokseen sekä käyttömukavuuteen. Iso osa koneista huuhtelee suorastaan huonosti. Pyykkiin jää usein pesuainejämiä, jotka saattavat ärsyttää erityisesti herkkäihoisia. Huuhtelutuloksen lisäksi haasteita on myös joidenkin koneiden käyttömukavuudessa.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä pyykinpesukone helpottaa arkea ja puhdistaa vaatteet tehokkaasti. Markkinoilla on paljon valinnanvaraa, ja ostopäätöksen tekeminen voi olla vaikeaa, etenkin kun hinnat vaihtelevat valtavasti eri pesukoneiden välillä. Autamme sinua selvittämään, mikä on sinun budjetillesi paras pyykinpesukone. Kerromme muun muassa, mistä koneesta saat parhaiten vastinetta rahoille ja mikä on ominaisuuksiltaan paras.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin koneesta. Näet taulukosta pesukoneiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä tuotteet saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja täyttömäärän perusteella.

Testin pyykkikoneet vetävät seitsemästä kymmeneen kiloa pyykkiä ja ovat noin 60 cm leveitä. Olemme testanneet myös pienemmät päältä täytettävät pesukoneet ja kuivaavat pyykinpesukoneet.

Pyykinpesukoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 3.11.2022.

Näin testasimme pyykinpesukoneet

Pyykinpesukoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Pesutulos testattiin 40 asteen kirjopesuohjelmalla, jossa koneen täyttöaste oli 80 prosenttia, sekä 40 asteen hienopesuohjelmalla, jossa käytettiin 100 prosentin täyttöastetta. Likana käytettiin niin sanottuja standardilikoja, joissa käytetään muun muassa maitoa, mustetta, suklaata, verta ja oliiviöljyä.

Pesutuloksen lisäksi testauksessa arvioitiin muun muassa huuhtelua, sähkönkulutusta, melua ja helppokäyttöisyyttä.

Henkilö, kangaspaloja ja testauslaite.

Tahrojen poistuminen mitattiin optisesti testilaitteella.

Lue lisää pesukoneiden testauksesta

 

Pyykinpesukoneiden ostajan opas

Yksittäisten pesukoneiden testitulosten lisäksi voit kaivata lisää tietoa siitä, mihin asioihin pyykinpesukoneiden hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota. Olemme tehneet oppaan, jossa selvennämme yleisellä tasolla pesukoneen valintaan ja käyttöön liittyviä asioita. Oppaassa kerrotaan myös, mitä eroja on erilaisilla pesukonetyypeillä.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä pesukoneet testasimme

Bosch WAU28PBHSN
Bosch WAU28UE8SN
Bosch WAU28UE9SN
Bosch WAVH8KL9SN
Bosch WGG256MMSN
Cylinda FT5574X
Electrolux EW2F3047R5
Elvita CTM7814V
Grundig GWP696110W
Hoover HWP 49AMBCR/1-S
Ikea Tvättad 404.889.80
Indesit BWE 91485X WS EU N
Indesit MTWE 81683 W EU
LG FV74VNS2WA
LG FV90VNS2QE
LG FV94VNS2QA
Miele WCD 030 WCS
Miele WCG 670 WCS
Miele WEA 035 WCS
Miele WED 025 WCS
Miele WED 035 WCS
Miele WER 875 WPS PWash Tdos
Miele WSA 023 WCS
Miele WSD 023 WCS
Miele WWD 020 WCS
Samsung WW90T604CLE
Samsung WW90T986ASH/S4
Samsung WW95T534CAE
Samsung WW95T534DAX/S4
Samsung WW95T956ASE
Samsung WW95TA047AE
Siemens WG56G2MBDN
Siemens WG56G2MEDN
Siemens WM14PEHDN
Whirlpool FFB 10469 BV EE

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: ICRT ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.