• Pöytämalliset astianpesukoneet
 • Näin testasimme
 • Artikkeli
 • Testitulokset
 • Hero image

  Pöytämalliset astianpesukoneet

  Testasimme kuusi pientä astianpesukonetta. Pieni keittiö tai budjetti ei ole este tiskikoneen hankinnalle. Pesutuloksesta täytyy kuitenkin tinkiä.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Pöytämallinen astianpesukone.

  Valmista parissa tunnissa

  Astianpesukonetesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

  Artikkelissa perehdymme muun muassa eroihin tiskikoneiden pesu- ja kuivaustuloksissa sekä pesuohjelman kestossa. Kattiloiden ja vuokien pesu sekä eko-ohjelma tuottavat pienille koneille haasteita.

  Pesuohjelman kestossa on eroja, mutta pääsääntöisesti pääohjelmaan kuluu noin kaksi tuntia ja eko-ohjelmaan reilu kolme tuntia.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Kun ei ole paljon tilaa käytettävissä ja käsin tiskaaminen kyllästyttää, hyvä pieni ja pöytämallinen astianpesukone voi olla sopiva apu. Testimme kuudesta testatusta koneesta viisi on pöydälle asetettavia malleja ja yksi on työtason alle asennettava, vetolaatikon tavoin esiin vedettävä kalustepeitteinen astianpesukone. Yksi koneista on mökkimalli, joka ei vaadi vesiliitäntää.

  Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin tiskikoneesta. Näet taulukosta koneiden ajantasaiset hintatiedot ja voit katsoa, mistä tuotteen saa ostettua halvimmalla.

  Pöytämallisten astianpesukoneiden vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 4.11.2021.

  Olemme vertailleet pienikokoisia tiskikoneita myös kapeiden astianpesukoneiden testissämme. Lisäksi olemme testanneet tavalliset työtason alle sijoitettavat astianpesukoneet sekä kalustepeitteiset astianpesukoneet.

  Kattiloita.

  Näin testasimme pöytämalliset astianpesukoneet

  Pöytämalliset pienet tiskikoneet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa pesu- ja kuivaustulosta, pesuohjelmien kestoa, käyttömukavuutta ja melua. Testeissä puhdistettiin sekä keraamisia että melamiinisia astioita, laseja, ruokailuvälineitä, muovirasioita sekä teräksisiä kattiloita ja vuokia.

  Lue lisää astianpesukoneiden testauksesta

  Nämä pöytämalliset astianpesukoneet testasimme

  Bosch SKS62E32EU
  Bosch SKS62E38EU
  Electrolux ESF2400OW
  Elvita CBD6602V
  Fisher & Paykel DD60SHI9
  Logik LDWTT20N
  Logik LDW2PB20N

  katso testin tulokset

  Astianpesukoneiden ostajan opas

  Olemme testin lisäksi tehneet oppaan, jossa selvennämme astianpesukoneiden ostoon liittyviä asioita ja termistöä. Kerromme muun muassa, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota astianpesukoneostoksilla ja mitä eroa on erityyppisillä koneilla.

  Oppaassa perehdymme yksittäisten pesukonemallien sijasta laitteiden ominaisuuksiin yleisellä tasolla.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock ja ICRT

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.