Hero image

Jääkaappi-pakastimet

Testasimme 19 vapaasti sijoitettavaa sekä 5 kalustepeitteistä jääkaappi-pakastinta. Kaikki yhdistelmälaitteet osoittautuivat vähintään tyydyttäviksi, muutama hyviksi. Laitteiden hinnat vaihtelevat noin 500 eurosta aina 2 000 euroon saakka.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Osa jäähdyttää ruuat todella hitaasti

Jääkaappi-pakastimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin testituloksiin.

Artikkelissa perehdymme muun muassa laitteiden suorituskykyyn, jolle annettiin testissä suurin painoarvo. Pakastinosan suorituskyky vaihtelee eri laitteiden välillä paljon. Parhaimmillaan laitteet jäähdyttävät lisätyn ruuan -18 asteeseen alle viidessä tunnissa, kun pisimmillään aikaa kuluu lähes puolitoista vuorokautta.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Kun keittiössä ei ole tilaa erilliselle jääkaapille ja pakastimelle, paras ratkaisu voi olla jääkaapin ja pakastimen yhdistelmä. Näissä jääkaappi on laitteen yläosassa ja pakastin alaosassa.

Jääkaappi-pakastin kannattaa valita omien säilytystarpeiden mukaan. Liian pienessä ja täyteen ahdetussa laitteessa ilma ei kierrä tehokkaasti, mikä lisää huurtumista. Liian iso kylmälaite taas kuluttaa turhaan energiaa. Testin laitteiden jääkaappiosien kokonaistilavuudet vaihtelevat paljon, sillä pienimmässä tilaa on 153 litraa ja suurimmassa 279 litraa. Sopivaa kylmälaitetta valitessa kannattaa tietysti huomioida myös laitteiden suorituskyky ja muut ominaisuudet.

Testimme avulla jääkaappi-pakastimien vertailu on helppoa, sillä kaikki tarpeelliset tiedot löytyvät samasta testitaulukosta. Taulukosta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin laitteesta.

Testitulokset on jaettu kolmeen osaan jääkaappi-pakastimen korkeuden ja tyypin (kalustepeitteinen/vapaasti sijoitettava) perusteella. Näin löydät helposti omaan keittiöösi sopivan kylmälaitteen. Näiden lisäksi voit rajata testituloksia esimerkiksi merkin ja hinnan perusteella.

Jääkaappi-pakastimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 21.4.2022 sekä painetun lehden numerossa 3/2022.

Näin testasimme jääkaappi-pakastimet

Kylmälaitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin muun muassa jääkaappi-pakastimien suorituskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta ja melua. Näiden lisäksi tutkittiin rakenteen ja materiaalin laatua, joka antaa viitteitä laitteiden kestävyydestä.

Lue lisää jääkaappi-pakastimien testauksesta

Kylmälaitteen ostajan opas

Testin lisäksi olemme tehneet oppaan, jossa käsittelemme kylmälaitteita yleisellä tasolla. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota ostotilanteessa. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä jääkaappi-pakastimet testasimme

Vapaasti sijoitettavat, noin 185 cm korkeat jääkaappi-pakastimet

Bosch KGN36KWEAE
LG GBB71MCEFN
LG GBB61SWHMN
Liebherr CN 4313
Liebherr CP 4313
Samsung RL34T675DWW
Siemens KG36VVWEA

Vapaasti sijoitettavat, noin 200 cm korkeat jääkaappi-pakastimet

AEG RCB736E5MW
Bosch KGN39IJEA
Bosch KGV39VWEA
Electrolux LNT5MF36WO
Elvita CKF5200X
Gorenje NRK6202EXL4
Hisense RB434N4BW2
Indesit LI9 S1E S
LG GBB92MCBAP
LG GBB72PZEFN
Samsung RL38A7B63CW
Samsung RB36R8899SR

Kalustepeitteiset jääkaappi-pakastimet

Electrolux ENT8TE18S
Ikea Köldgrader 704.963.75
Ikea Isande
Ikea Tinad 604.999.54
Ikea Råkall 204.999.51

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.