Hero image

Jääkaappi-pakastimet

Testasimme 19 jääkaappi-pakastinyhdistelmää. Laboratoriomittausten perusteella rahalla saa laatua: testin selvästi kallein laite on koko joukon paras, mutta hyvän jääkaappipakastimen saa tuhat euroa halvemmallakin.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Metallin värinen jääkaappipakastin.

Jääkaappi-pakastimien suorituskyvyssä on eroja

Jääkaappi-pakastimien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin muun muassa laitteiden jäähdytyskykyyn ja säilytyslämpötiloihin. Laboratoriotesteissä selvisi, että jääkaapit jäähdyttävät ruoat todella hitaasti, ja kaikki laitteet eivät pakasta hyvin.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Jääkaappi-pakastin on kodinkone, jossa jääkaappi on laitteen yläosassa ja pakastin alaosassa. Pakastinosan tilavuus on tyypillisesti jääkaappia pienempi. Jääkaappi-pakastin on hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun keittiössä ei ole tilaa erilliselle jääkaapille ja pakastimelle tai jos täyskorkeat, erilliset kylmälaitteet ovat liian suuria omiin säilytystarpeisiin nähden.

Sopivaa kylmälaitetta valitessa kannattaa huomioida ainakin käytettävissä oleva tila sekä laitteen suorituskyky ja käyttömukavuus. Ostopäätöstäsi helpottaaksemme testasimme 19 jääkaappi-pakastinta, joista 14 on vapaasti seisovia ja 5 kalustepeitteisiä.

Kattavaan testitaulukkoon on koottu kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia testatuista tuotteista. Testitulokset on jaettu kolmeen osaan jääkaappi-pakastimen korkeuden ja tyypin (kalustepeitteinen vai vapaasti sijoitettava) perusteella, jotta löydät helposti omaan keittiöösi sopivan kylmälaitteen. Lisäksi voit rajata testituloksia esimerkiksi merkin ja hinnan perusteella. Näet taulukosta myös laitteiden ajantasaiset hinnat ja voit katsoa, mistä jääkaappi-pakastimen saa ostettua halvimmalla.

Jääkaappi-pakastimien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 20.12.2023.

Tutustu myös muihin kylmälaitetesteihimme: jääkaapitpakastimetside by side -kylmälaitteet ja arkkupakastimet.

Kaksi kuvaa suljetusta jääkaappipakastimesta ja yksi jääkaappipakastin, jonka ovet ovat auki. Avonaisen jääkaapin sisällä on ruokaa.

Näin testasimme jääkaappi-pakastimet

Kylmälaitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Laitteista testattiin esimerkiksi lämpötila jääkaapin ja pakastimen eri kohdista, ruoan jäähdytys- ja pakastusnopeus, pakasteiden säilyvyys sähkökatkon yllättäessä, käyttömukavuus, sähkönkulutus ja melutaso. Lisäksi tutkittiin rakenteen ja materiaalin laatua, joka antaa viitteitä laitteiden kestävyydestä.

Lue lisää jääkaappi-pakastimien testauksesta

Kylmälaitteen ostajan opas

Tutustu testin lisäksi ostajan oppaaseen, josta saat vinkkejä jääkaapin ja pakastimen valintaan. Oppaassa perehdymme yksittäisten mallien sijaan kylmälaitteiden ominaisuuksiin ja laitetyyppien eroihin yleisellä tasolla. Oppaan luettuasi tiedät, mihin asioihin jääkaappia tai pakastinta ostaessa kannattaa kiinnittää huomiota.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä jääkaappi-pakastimet testasimme

Vapaasti sijoitettavat, noin 185 cm korkeat jääkaappi-pakastimet

Asko RFN23841W
Bosch KGN36NWEA
Bosch KGN36VWED
Electrolux LNT6ME32W2
Gorenje NRKP61DA2BXL4
Grundig GKPN 66840 LW
Liebherr CNd 5223 Plus
Logik LNF186W23E
Point RF440DW
Siemens KG36VVWEA
Whirlpool WNF821EW

Vapaasti sijoitettavat, noin 200 cm korkeat jääkaappi-pakastimet

Bosch KGV39VWEA
Gorenje NRK6202EXL4
LG GBP62SWNAC

Kalustepeitteiset jääkaappi-pakastimet

Bosch KIV875SF0
Cylinda KFI6377NEHE
Hisense RI33D4NSYWF
Ikea Tinad
Samsung BRB26602FWW

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.