Hero image

Pankkien peruspalvelut

Testasimme 10 pankin päivittäiset palvelut. Isoista pankeista vain yksi nousi neljän kärkeen. Pienet pankit tarjoavat henkilökohtaisempaa palvelua.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Pankkikortit.

Palveluissa suuret erot

Pankkien peruspalveluiden testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin pankkien eroihin.

Jos vaadit pankiltasi laadukasta ja luotettavaa palvelua, tarkista tuloksista esimerkiksi se, mistä saat henkilökohtaisen yhteyshenkilön ja minkä pankin asiakkaat ovat kaikkein tyytyväisimpiä. Yhden pankin asiakastyytyväisyys on silmiinpistävän huono.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Otimme testiin asian, jota ilman kukaan ei voi elää: pankin peruspalvelut. Peruspalveluihin kuuluvat esimerkiksi maksukortti ja -tili. Testissä ovat mukana kaikki pankit, jotka tarjoavat henkilöasiakkaille peruspalveluita.

Pankeilla on isot erot palveluissa. Kun vertaa pankkeja, on hyvä miettiä, mitkä pankkipalvelut ovat itselle tärkeimpiä. Mobiilisovellus on osalla pankeista melko huono ja joissain pankeissa käteisnosto automaateista maksaa, toisissa ei. Pankkien vertailu voi säästää sinulta rahaa ja arjen raha-asiasi voivat helpottua.

Pankkien peruspalvelujen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 29.4.2020 ja painetun lehden numerossa 3/2020.

Nordean moniilipankkinäkymä.

Puolet pankeista tarjoaa mobiilisovelluksessaan mahdollisuuden meno- ja tulotyyppien seuraamiseen.

Näin testasimme pankkien peruspalvelut

Testasimme pankkien peruspalvelut perusteellisesti ja puolueettomasti. Arvioimme palveluiden monipuolisuutta, asiakastyytyväisyyttä ja hintaa. Tyytyväisyys arvioitiin pankki- ja rahoitusalan asiakastyytyväisyyttä mittaavan tutkimuksen perusteella. Lisäksi huomioon otettiin esimerkiksi kuluttajariitalautakuntaan päätyneet riitatapaukset.

Lue lisää pankkipalveluiden testauksesta

Näiden pankkien peruspalvelut testasimme

Aktia Bank
Danske Bank
Handelsbanken
Nordea
Oma Säästöpankki
OP
POP Pankki
S-pankki
Säästöpankki
Ålandsbanken

Katso testin tulokset

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: Laura Oja ja IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.