Mikroaaltouunit

4.95 €

Mikroaaltouunit

11.3.2015| /
Suorituskyky

Lämmityksen tasaisuus -arvosanaa varten lämmitettiin lautasellinen ruokaa. Astia oli jaettu kolmeen osaan, jonka ensimmäisessä osassa oli 190 g maidosta, munanvalkuaisesta ja sokerista valmistettua proteiiniseosta, toisessa 150 g perunamuusia ja kolmannessa 100 g perunamuusia. Ennen lämmitystä ruokia säilytettiin viileässä vähintään 12 tuntia.

Tarkoituksena oli lämmittää yhtä aikaa erityyppisiä ruokia ja erikokoisia annoksia ja saada ne tasaisen lämpöisiksi. Ruuat lämmitettiin automaattiohjelmalla, perunoiden lämmitysohjeiden mukaan tai 4 minuutin ajan puolella maksimitehosta.

Lämmityksen jälkeen proteiiniseoksen ja suuremman perunamuusiannoksen lämpötilat mitattiin 9 kohdasta ja pienemmän perunamuusiannoksen 5 kohdasta. Jotta testi läpäistiin, proteiiniseoksen lämpötilan tuli nousta 80-95 °C:een. Mittaukset tehtiin 2 kertaa. Jos erot olivat merkittäviä, tehtiin vielä kolmas mittaus.

Sulatustestissä sulatettiin ½ kiloa naudan jauhelihaa. Tuote oli pakastettu -20 °C:n lämpötilassa ja se sulatettiin automaattiohjelmaa ja manuaalisia ohjelmia käyttäen. Lihan lämpötila mitattiin 5 minuutin päästä sulatuksesta 9 kohdasta lihan sisältä ja 13 kohdasta sen pinnalta.

Arvosanaan vaikuttivat lämpötilojen keskiarvot ja hajonta, kuumin ja kylmin mitattu lämpötila, sulatusaika sekä sähkönkulutus. Lämpötila ei saanut olla jauhelihan keskellä -2 °C:sta viileämpää eikä 25 °C:sta lämpimämpää, eikä siinä saanut olla kuumia pisteitä.

Sulatus ja lämmitys –testillä selvitettiin, pystyykö uuni yhdistetyllä toiminnolla kunnolla sulattamaan ja lämmittämään pakastetun lasagnen. Tässä käytettiin automaattisia ja manuaalisia ohjelmia. Ennen testiä ruokaa pidettiin -20 °C:een pakkasessa. Testissä mitattiin sulatukseen ja lämmitykseen kulunutta aikaa ja lämpötilaeroja tuotteen sisällä. Lämpötilat mitattiin 6 kohdasta lasagnen sisältä. Testi lopetettiin, kun ruoan lämpötila oli yli 68 °C ruoan seisottua 1 minuutin ajan.

Lisäksi 3 hengen raati arvioi tuotteen väriä, rapeutta, makua ja mehukkuutta.

Helppokäyttöisyys

Arvosana koostui seuraavista asioista: manuaalisten ja automaattisten ohjelmien käyttö, oven aukaiseminen ja sulkeminen, mikron puhdistaminen, laitteen toiminnan seuraaminen, käyttöohjeet, laitteen ominaisuudet, ruoan laittaminen mikroon sekä käytön helppous vammaiselle henkilölle.

Ympäristöarvosana

Sähkönkulutuksen arvosana perustuu laitteiden tehontarpeeseen lämmitettäessä 1 litra vettä sekä tehontarpeeseen valmiustilassa. Energiatehokkuus-arvosana kertoo, kuinka suuri on laitteen käyttöteho suhteessa sen liitäntätehoon.

Melua mitattiin desibelimittarilla standardien mukaan, silloin kun ääni oli jatkuvaa eli laite oli täydellä teholla ja kun ääni oli jaksoittaista eli laite oli sulatusteholla. Lisäksi melua arvioi 3 hengen raati 6-portaisella asteikolla.

Käytettävissä oleva mikron sisätilavuus suhteessa uunin ulkomittoihin vaikutti myös ympäristöarvosanaan.

Turvallisuus

Turvallisuus mitattiin alan standardien mukaan. Turvallisuus-arvosanalla ei ollut painoa kokonaisarvosanan laskennassa. Sitä käytettiin ainoastaan rajoittavana tekijänä.


Tämä on Kuluttajan maksullista sisältöä. Kirjaudu sisään tai osta testi.