• Vapaasti sijoitettavat mikroaaltouunit
 • Artikkeli
 • Testitulokset
 • Näin testasimme
 • Hero image

  Vapaasti sijoitettavat mikroaaltouunit

  Perinteinen mikro, grillitoiminnolla varustettu mikro vai yhdistelmämikro? Testasimme laboratoriossa yhteensä 42 vaihtoehtoa. Joka neljäs mikroaaltouuni sai vain tyydyttävän kokonaisarvosanan.

   

  Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

  Hyvä mikro eri käyttäjille

  Vapaasti sijoitettavien mikroaaltouunien testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Artikkelissa perehdymme tarkemmin erilaisiin mikrotyyppeihin ja eri mallien testituloksiin.

  Avaamme hieman perusmikrojen, grillimikrojen ja yhdistelmämikrojen eroja ja kerromme, mikä on hyvä mikro erilaisille käyttäjille ja eri käyttötarkoituksiin.

  Tutustu artikkeliin

  Mitä testi sisältää?

  Kaupoissa on myynnissä monenlaisia mikroja. Niissä on erilaisia ominaisuuksia, kuten kiertoilma- tai grillitoiminto, höyrystin, kello tai lapsilukko. Ennen laitteen hankintaa kannattaa miettiä omat mikron käyttöön liittyvät tarpeet. Riittääkö, että mikro sulattaa ja lämmittää, vai haluaisitko käyttää laitetta kiertoilmauunin tavoin? Tämän lisäksi olisi tietenkin hyvä tietää, mikä mikro hoitaa nämä tarvittavat tehtävät hyvin. Testasimme mikroaaltouunit puolestasi.

  Testattujen mikrojen hinnat vaihtelevat joistain kympeistä useisiin satoihin euroihin. Testimme auttaa sinua selvittämään, mikä on tarpeisiisi ja budjettiisi paras mikroaaltouuni.

  Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin mikrosta. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan, mikron tyypin ja kokonaisarvosanan perusteella.

  Vapaasti sijoitettavien mikroaaltouunien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 22.12.2020.

  Näin testasimme mikrot

  Vapaasti sijoitettavat mikrot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testauksessa arvioitiin mikrojen suorituskykyä, helppokäyttöisyyttä, sähkönkulutusta, melua ja turvallisuutta. Suorituskykyä arvioitiin muun muassa sulattamalla ja lämmittämällä lasagnea, paistamalla pakastepitsaa ja grillaamalla broileria.

  Lue lisää mikrojen testauksesta

  Mikrojen ostajan opas

  Testin lisäksi voit tutustua myös oppaaseemme, jossa käsittelemme yksittäisten mallien sijaan mikroja yleisellä tasolla. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

  Tutustu ostajan oppaaseen

  Nämä vapaasti sijoitettavat mikroaaltouunit testasimme

  Perusmikrot

  Caso M20 Electronic
  Cecotec ProClean 2010
  Domo DO2420
  Kenwood K20MB19E
  Kenwood K20MSS10E
  Kenwood K23MSW16E
  Logik LCMW20E
  Morphy Richards Accent 511510
  Panasonic NN-E20JWM
  Panasonic NN-SD28HS
  Panasonic NN-ST45KWEPG
  Samsung MS23K3555EW
  Samsung MS23K3513AS
  Senz SMM720W16
  Severin MW 7890
  Siemens HF15M541
  Whirlpool MWF 420 BL
  Whirlpool MWP 101 W
  Whirlpool ChefPlus MCP341WH
  Whirlpool MWP 251 W

  Grillimikrot

  Bosch HMT75G451
  Cecotec ProClean 3160 Mirror – 01531
  Cecotec ProClean 3130-01525
  Cecotec ProClean 8110 Full Inox – 01542
  Cecotec ProClean 5110
  Electrolux EMS30301OX
  Electrolux EMS21400W
  Elvita CMU3202X
  Miele M 6012 SC
  Panasonic NN-GD38HS
  Panasonic NN-GD34HW
  Samsung MG23K3585AW/EE
  Whirlpool MCP 345 WH
  Whirlpool MWP 103 W
  Whirlpool MCP 346 BL
  Whirlpool MWP 253 SX
  Whirlpool MWF 421 SL
  Whirlpool MWP 203 W

  Yhdistelmämikrot

  Samsung MC28M6065CK
  Whirlpool MCP 349 WH
  Whirlpool MWP 3391 SX
  Whirlpool MWP 338 SX

  Tietoa meistä

  Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

  Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

  Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

  Lue lisää

  Testaamme tuotteet puolestasi

  Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

  Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

  Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

  Lisätietoa testauksesta

  Sivun kuvat: IStock

  Ladataan...

  Kuluttaja

  Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.