Hero image

Jääkaapit

Testasimme 18 jääkaappia. Kaikki laitteet eivät jäähdytä ruokia riittävän nopeasti, mutta käyttömukavuus, sähkönkulutus ja melutaso ovat kaikki hyvällä tolalla.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Ruokien säilyvyys uhattuna

Jääkaappitesti sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa siihen, kuinka hyvin eri jääkaapit pitävät ruoat oikeassa lämpötilassa. Selvisi, että läheskään kaikki jääkaapit eivät pidä ruokia riittävän kylminä valmistajan suositusasetuksilla. Liian korkeat lämpötilat jääkaapissa tai liian hidas viilennys voivat uhata ruokien säilyvyyttä.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Hyvä jääkaappi huolehtii ruokien oikeasta lämpötilasta, ja on muutenkin toimiva kokonaisuus. Testistämme muun muassa selviää, mikä jääkaappi on paras ominaisuuksiltaan, ja löytyykö jääkaappien laajasta ja hinnoiltaan vaihtelevasta valikoimasta hyvä ja edullinen kylmälaite.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin jääkaapista. Testitulokset on jaettu kahteen osaan: kalusteisiin integroitavat (7 kpl) ja vapaasti sijoitettavat jääkaapit (11 kpl). Näiden lisäksi voit rajata testituloksia muun muassa merkin ja hinnan perusteella.

Testatut vapaasti seisovat jääkaapit ovat korkeudeltaan noin 185-senttisiä ja kalustepeitteiset jääkaapit ovat muutaman senttimetrin matalampia.

Mikäli sinua kiinnostaa muut kylmälaitetestimme, niitä ovat: Jääkaappi-pakastimet, Pakastimet, Side by side -kylmälaitteet ja Arkkupakastimet.

Jääkaappien vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 28.4.2022.

Näin testasimme jääkaapit

Kylmälaitteet testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Testissä mitattiin, kuinka hyvin jääkaapin eri osat pysyvät oikeassa lämpötilassa ympäröivän lämpötilan ollessa +20 °C ja +10. Termostaatti oli tällöin säädetty valmistajan suosittelemia asetuksia käyttäen. Lisäksi testissä arvioitiin muun muassa viilennystehoa, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta ja melua.

Lue lisää jääkaappien testauksesta

Kylmälaitteen ostajan opas

Testin lisäksi olemme tehneet oppaan, jossa käsittelemme kylmälaitteita yleisellä tasolla. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota ostotilanteessa. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä jääkaapit testasimme

Vapaasti sijoitettavat jääkaapit

Beko RSSE445M25WN
Bosch KSV36VWEP
Bosch KSV36VBEP
Gorenje R6192LX
Grundig GSNE 107E20 FN
Ikea Fullgöra 204.948.02
LG GLT51SWGSZ
Liebherr SK 4260
Liebherr K 4330
Samsung RR40M7165WW
Samsung RR39T746338
Whirlpool SW8 1Q WHR

Kalustepeitteiset jääkaapit

AEG SKE818E9ZC
Bosch KIR81VSF0
Electrolux LRB3DE18C
Hisense RIL391D4AWF
Ikea Frysa 304.972.73
Miele K 7733 E
Smeg S8L1743E

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.