Induktiotasot

Testissämme oli 18 induktiotasoa, joiden hinnat vaihtelivat noin 300–1 300 euron välillä. Testasimme keittotasojen suorituskykyä, käyttömukavuutta, sähkönkulutusta, turvallisuutta ja melua.

 

Testimme sisältää testitulokset ja kattavan artikkelin.

Kova hinta ei takaa laatua

Induktiotasojen testi sisältää laajasti tutkittua tietoa eri osa-alueista. Avaamme testin tuloksia tarkemmin artikkelissamme.

Artikkelissa perehdymme muun muassa induktiotasojen suorituskykyyn ja käyttömukavuuteen. Testauksessa selvisi, että hinta ei takaa laatua, sillä kalleimmat induktiotasot eivät yltäneet kärkisijoille.

Tutustu artikkeliin

Mitä testi sisältää?

Induktiotasot ovat yleistyneet keittiöissä, ja ne mielletäänkin nopeaksi ja turvalliseksi vaihtoehdoksi kodin kokkailuihin. Sähkömagneettinen induktiotaso on turvallinen muun muassa siksi, että se ei lämmitä levyä, vaan suoraan pannun tai kattilan pohjaa. Kun astian nostaa pois, taso lakkaa lämmittämästä. Ruoanlaitto on myös paljon nopeampaa kuin perinteisellä liedellä.

Induktiotasoissa on kuitenkin keskenään eroja niin laadussa, ominaisuuksissa, hinnassa kuin turvallisuudessakin. Voikin olla vaikea tietää, mikä on oikeasti hyvä induktiotaso. Testattujen tuotteiden hinnat vaihtelevat paljon, sillä halvimmillaan induktiotason voi saada noin parilla sadalla eurolla, ja kalleimmillaan siitä joutuu maksamaan yli tuhat euroa enemmän. Testimme avulla saat selville, mikä on budjettiisi ja tarpeisiisi paras induktiotaso.

Pääset tutustumaan kattavaan testitaulukkoon, josta löytyy kymmeniä arvosanoja ja mittaustuloksia jokaisesta testin induktiotasosta. Näet taulukosta tuotteiden ajantasaiset hinnat sekä tiedon, mistä induktiotasot saa ostettua halvimmalla. Testituloksia voi rajata merkin, hinnan ja kokonaisarvosanan perusteella.

Kaikki testin induktiotasot ovat 60 senttimetriä leveitä malleja. Tarkat mitat löydät testitaulukostamme.

Induktiotasojen vertailu on julkaistu verkkosivuillamme 27.7.2020 sekä painetun lehden numerossa 5/2020.

Matalan lämmön ylläpitoa testattiin öljyn avulla.

Näin testasimme induktiotasot

Induktiotasot testattiin perusteellisesti ja puolueettomasti laboratoriossa. Induktiotasojen suorituskykyä arvioitiin muun muassa tutkimalla alhaisen lämpötilan ylläpitoa, keittotason maksimaalista kapasitettia sekä lämmön jakautumista ja siirtymistä. Käyttömukavuus arvosteltiin sen perustella, kuinka helppoa keittotasot oli ohjelmoida, miten kätevä lisätoimintoja oli käyttää, miten helppoa oli kaikkien keittoalueiden samanaikainen käyttö ja oliko tasot helppo puhdistaa. Myös käyttöohjeiden toimivuus otettiin huomioon. Tämän lisäksi arvosteltiin tasojen sähkönkulutus, turvallisuus ja melu.

Lue lisää induktiotasojen testauksesta

Liesien, keittotasojen ja uunien ostajan opas

Testin lisäksi voit tutustua myös oppaaseemme, jossa käsittelemme yksittäisten mallien sijaan keittotasoja ja uuneja yleisellä tasolla. Ostajan opas kertoo testitulostemme perusteella, mihin asioihin tulee kiinnittää huomiota. Oppaassa neuvomme myös, miten testejämme kannattaa lukea.

Tutustu ostajan oppaaseen

Nämä induktiotasot testasimme

Aeg IKB64301FB
Aeg IKE64450FB
Bosch PIE611FC5Z
Bosch PVS611FC5Z
Bosch PIE645BB1E
Bosch PIE611BB1E
Ecotronic EIP591
Electrolux HOI630MF
Indesit VIA 640.1 C
Miele KM 7465 FL
Neff T46FD53X2
Samsung NZ64M3NM1BB
Siemens ED675FSB5E
Siemens EX651FEC1E
Siemens EH631BEB1E
Siemens EH651BEB1E
Whirlpool ACM 802/NE
Whirlpool ACM 836
Witt WE613FSNW

Tietoa meistä

Kuluttajaa lukemalla teet fiksuja valintoja

Kuluttaja on lehti sinulle, joka haluat perustaa ostopäätöksesi tutkittuun tietoon ja faktoihin. Teemme perusteellisen tutkimustyön puolestasi, jolloin sinun on helppo tehdä hyviä kauppoja ja löytää paras vastine rahoillesi.

Lukemalla Kuluttajaa pysyt ajan hermolla ja tiedät, kuinka toimia ongelmatilanteissa. Tilaajana maksat vain laadukkaasta sisällöstä. Olemme ylpeästi puolueeton toimija, emmekä julkaise mainoksia.

Lue lisää

Testaamme tuotteet puolestasi

Kuluttaja on Suomen suurin testaaja. Testaamme tuotteita ja palveluita yli sadassa eri tuoteryhmässä kodinkoneista vakuutuksiin. Julkaisemme vuosittain puolueettomat tutkimustulokset yli tuhannesta tuotteesta.

Testimme pohjautuvat aina tutkittuun tietoon ja tiukkoihin arviointikriteereihin. Emme ota testattavia tuotteita vastaan yrityksiltä, vaan ostamme ne kaupasta samaan tapaan kuin sinäkin ostaisit. Kaikki tuotteet testataan puolueettomissa ja tarkoin valituissa laboratorioissa yhteistyössä muiden maiden kuluttajalehtien ja -järjestöjen kanssa.

Testimme pitävät sisällään keskeiset tuotteen tai palvelun laatuun liittyvät ominaisuudet, olipa sitten kyse kestävyydestä, turvallisuudesta tai taloudellisuudesta. Kunkin testin yhteydessä kerromme tarkemmin käyttämistämme testausmenetelmistä.

Lisätietoa testauksesta

Sivun kuvat: IStock ja ICRT

Ladataan...

Kuluttaja

Kuluttajan avulla teet onnistuneita ostopäätöksiä. Testaamme puolestasi yli tuhat tuotetta vuosittain.