Ruuan valmistaminen
Maksimaalinen kapasiteetti: Ranskalaisten perunoiden uppopaistaminen
Testissä mitattiin, kuinka hyvin keittotaso pystyy pitämään lämpötilan korkealla kaikilla keittoalueilla yhtä aikaa. Ranskalaiset perunat uppopaistettiin 180-asteisessa öljyssä suurimmalla keittoalueella. Muilla keittoalueilla kiehutettiin samanaikaisesti vettä. Testissä mitattiin, kuinka kauan kesti ennen kuin öljy kuumentui 180-asteiseksi, ja kuinka monta erää ranskalaisia perunoita ehdittiin paistaa. Testi kesti kokonaisuudessaan 45 minuuttia.
Matalan lämpötilan ylläpito: Öljytesti
Testillä selvitettiin, pystyykö keittotaso pitämään yllä matalaa lämpötilaa. Testi tehtiin pienimmällä ja suurimmalla keittoalueella 30 mm:llä öljyä, jota kuumennettiin minimiasetuksilla. Öljyn lämpötilaa mitattiin 30 minuutin ajan. Maksimilämpötila kirjattiin ylös.
Lämmön jakautuminen: Lettutesti
Lämmön jakautumista testattiin lettupannulla keskikokoisella keittoalueella. Testi tehtiin käyttöohjeen suosittelemilla asetuksilla, jos sellaiset oli annettu. Muussa tapauksessa letuille määriteltiin tietty paistoajan vaihteluväli.
Testissä paistettiin 4 lettua peräjälkeen samoilla asetuksilla. Kustakin letusta mitattiin paistamisaika, jossa lettu tuli molemmilta puolilta kullanruskeaksi. Kokonaisvalmistusaikaan lisättiin esilämmitysaika.
Lettujen ruskistumisen astetta verrattiin aistinvaraisesti kustakin kolmesta viimeksi paistetusta letusta erikseen sekä niiden välillä. Lisäksi laskettiin kunkin letun tummimman ja vaaleimman sävyn erotus sekä määritettiin kullekin letulle päävärisävy. Ulkonäöstä annettiin myös yleisarvosana.
Lämmön jakautuminen yhdistettävällä keittoalueella: Vehnäjauhojen ruskistus
Vehnäjauhoja ruskistamalla selvitettiin yhdistetyn keittoalueen lämmön jakautumista. Jauhot levitettiin rasvattuun pannuun, jota kuumennettiin korkeimmalla asetuksella, kunnes jauhot ruskistuivat. Ruskistumisen tasaisuus arvioitiin aistinvaraisesti ja ruskistumiseen kulunut aika mitattiin.
Lämmön siirtäminen: Veden kuumentaminen
Vettä kuumentamalla määriteltiin, kuinka hyvin lämpö siirtyy keittoalueelta kattilassa olevaan veteen. Testissä mitattiin aika, jossa keittotasolla kuumennettu vesi lämpeni 15 asteesta 90 asteeseen. Testi tehtiin pienimmällä ja suurimmalla keittoalueella maksimiasetuksilla ilman booster-tehokuumennusta.
Lopuksi kirjasimme käytetyn veden määrän ja kuumennusajan litraa kohti molemmilla keittoalueilla ja laskimme keittotason tehokkuuden.